Yeni Zelanda  Başbakanı Jacinda Ardern bugün yaptığı açıklamada kabinesinin Dışişleri Bakanı Winston Peters'ı Türkiye'ye göndereceğini duyurdu.

Ardern, Christchurch'te yaşanan korkunç saldırı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerde söylediği sözlerle "yüzleşmek" için böyle bir hamle yaptığını açıkladı.

[old_news_related_template title="Yeni Zelanda'dan Cumhurbaşkanı'na miting tepkisi" desc="Bütün dünyayı dehşete düşüren kanlı cami saldırısı sonrasında Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters'tan bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçim mitinglerinde terör saldırısının görüntülerini yayınlamasına tepki gösteren Peters, 'Bu görüntülerin yayınlanması ülke dışındaki Yeni Zelandalıları tehlikeye atabilir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/saldiri-dha1_7748622_16_9_1552670938-1_16_9_1552972653.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/yeni-zelandadan-cumhurbaskanina-miting-tepkisi-3967102/"]

28 yaşındaki terörist Brenton Tarrant'ın saldırısı sonrasında sağlam duruşu ve ülkeyi bir araya getirmesiyle takdir toplayan Ardern, mitinglerde saldırganın Facebook'taki videosunu paylaşmasından rahatsızlık duyduğu belirtildi. Erdoğan'ın saldırgana cezasının verilmemesi durumunda Türkiye'nin devreye girebileceğine dair ifadelerinin ardından Christchurch'te konuşan Ardern, "Dışişleri Bakanımız Peters, acilen durumun netleştirilmesi için Türkiye'ye gidecek. Başbakan Yardımcımız Türkiye'deki yorumlarla yüzleşecek. Oraya olası yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için yüz yüze görüşmek için gidecek" dedi.

[old_news_related_template title="Avustralya Başbakanı'ndan Erdoğan'e tepki: Rencide edici" desc="Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çanakkale Savaşı'nın 104'üncü yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada sarf ettiği sözlerden dolayı Türkiye'nin Canberra Büyükelçisi Korhan Karakoç'u çağırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/scott-epa_16_9_1553057931.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/avustralya-basbakanindan-erdogane-tepki-rencide-edici-ve-pervasizlik-3982908/"]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Washington Post gazetesi için "Yeni Zelanda teröristi ve IŞİD'in kumaşı aynıdır" başlıklı bir makale yazmıştı. Erdoğan makalesini, "Son olarak tüm Batılı liderlerin, Yeni Zelanda Başbakanı Sayın Jacinda Ardern'in cesareti, liderliği ve samimiyetinden ders alarak kendi ülkelerinde yaşayan Müslümanları kucaklaması gerekir" ifadesini kullanarak noktalamıştı. Erdoğan'ın Yeni Zelanda Başbakanı'nı övmesi uluslararası kamuoyunun gündemine oturmuştu.