Uluslararası haber ajansı AFP'nin tüm dünyaya duyurduğu ve birçok yabancı haber sitesinin geniş yer verdiği nikah töreni, şatafatlı düğün masrafları ve 6 bin kişilik davetli listesiyle dünya basınında geniş yer buldu.

Haberde, damat Selçuk Bayraktar ile birlikte gelin arabasında objektiflere yansıyan Sümeyye Erdoğan'ın gelinliğinin türbanlı olduğu aktarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basında sıkça yer almayan çocukları Esra ve Burak Erdoğan'ın da kameralara yansıdığı belirtildi.

sumeyye-huber

GÖZLER DAVUTOĞLU'NDA...


Guardian'dan Al-Arabia'ya birçok yabancı haber sitesinin aktardığı haberde, geçtiğimiz hafta görevi bırakacağını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun nikah şahidi olduğuna dikkat çekildi. Başbakan Davutoğlu'nun nikaha katılmasının, AKP içerisindeki 'çatlak' söylentilerini ortadan kaldıracağı belirtildi.

Düğün için kapatılan yollar ile yol kenarlarına koyulan bariyerlere haberde yer verildi.

'DAMAT AİLE ŞİRKETİNDE ÇALIŞIYOR'


Damat Selçuk Bayraktar'ın 2002 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduğu, ABD'nin önde gelen okullarından Pennyslvania Üniversitesi ve Georgia Teknoloji Enstitüsü'nden master dereleri bulunduğu aktarıldı. Damat Bayraktar'ın ayrıca insansız hava aracı (İHA) üreten ve ulusal savunma sistemlerine katkı sunan kendi aile şirketlerinde üst düzey bir görevde bulunduğu bilgisi okuyucularla paylaşıldı.

Dönemin başbakanı Erdoğan'ın oğlu Bilal'in 2003 yılındaki nikah törenine, dönemin İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi katılmıştı. Dönemin başbakanı Erdoğan'ın oğlu Bilal'in 2003 yılındaki nikah törenine, yine dönemin İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi damga vurmuştu.

BERLUSCONI, BİLAL'İN NİKAHINA DAMGA VURDU


Öte yandan Sümeyye'nin düğünü, 2003 yılında Reyyan Uzuner ile dünya evine giren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal'i akıllara getirdi. Bilal Erdoğan'ın düğününe nikah şahidi olarak katılan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin gelinin elini zorla öpmek istemesi uzun süre gündemi meşgul etmişti. Reyyan Uzuner'in elini öpmeye çalışan ve gelin elini geriye çekse de pes etmeyen Berlusconi sonunda eğilmek zorunda kalmış, salondaki davetlilerden büyük alkış almıştı.

"Dostum" dediği Erdoğan'ın oğlunun nikahına katılmaktan mutlu olduğunu belirten Berlusconi, "Burada olmaktan mutluyum. Sayın Erdoğan'la dostluğumuz, Türk insanıyla olan dostane ilişkilerimiz ve verdiğim sözü yerine getirmek için geldim" demişti.

bilal_dugun

BİLAL'İN DÜĞÜNÜ, 10 BİN KİŞİLİK DAVETLİ LİSTESİYLE GUINNESS'E ADAY OLDU


Bilal Erdoğan'ın Ağustos 2003 yılındaki düğününde, Reyyan Uzuner'in şahitliklerini dönemin Arnavutluk Başbakanı Fatos Nano, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile dönemin AKP İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş; Bilal Erdoğan'ın şahitliklerini ise dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç ve dönemin İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi yapmıştı. Bilal Erdoğan'ın düğününe 10 bin kişi davet edilmiş, hatta bu rakam Guinness ekibini heyecanlandırmıştı. Öyle ki Guinness Rekorlar Kitabı gözlemcileri özel izinle düğüne katılmış ve Başbakan Erdoğan'ın 10 bin kişiyle el sıkışıp sıkışamayacağını saptamaya çalışmıştı. Ancak Erdoğan'ın düğün boyunca 4 bin kişiyle el sıkıştığı belirlendi ve bu girişim sadece bir 'rekor denemesi' olarak kaldı.

esra-erdogan-dugun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük kızı Esra Erdoğan, 2004 yılında Berat Albayrak ile dünya evine girmişti. Albayrak, 2015 yılında 25. ve 26. dönemlerinde AKP'den milletvekili seçildi ve hala Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak kabinede görev alıyor.

ESRA'NIN DÜĞÜNÜNDE 1 KRAL, 1 DEVLET BAŞBAKANI VE 2 BAŞBAKAN


Başbakan Erdoğan’ın kızı Esra Erdoğan ile Berat Albayrak’ın 2004 yılındaki düğünü ise NATO zirvesini aratmamış, düğüne 1 kral, 1 devlet başkanı ve 2 başbakan katılmıştı. Bakanlar, milletvekilleri ve bürokratlar da düğün içib İstanbul’a akın etmişti. Törende, 4'ü yabancı olmak üzere 6 nikah şahidi yer aldı. Çiftin şahitliklerin Ürdün Kralı Abdullah, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Yunanistan Başbakanı Konstantin Karamanlis, Romanya Başbakanı Adrian Nastase, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Dışişleri Abdullah Gül gerçekleştirmişti. Esra Erdoğan ile Berat Albayrak'ın nikah törenine ise, tam 7 bin kişi davet edildi.

RESIMID_2043994 (Custom)

 

SÜMEYYE'NİN DÜĞÜNÜNDE DEVLET BAŞKANI YOK, İLK KEZ NİKAH ŞAHİDİ OLAN GENELKURMAY BAŞKANI VAR


Sümeyye Erdoğan'ın 6 bin davetliyle bugün gerçekleştirilen nikah töreninde ise, çiftin şahitliklerini 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı. Nikahın ardından çifte aile cüzdanını Abdullah Gül takdim etti. Orgeneral Akar ise, ilk kez nikah şahidi olan Genelkurmay Başkanı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidardaki 14 yıllık görev süresi içinde 4 çocuğundan üçünü evlendirdi.