Erdoğan'ın İncirlik ve Kürecik resti dünya medyasında

Erdoğan'ın İncirlik ve Kürecik resti dünya medyasında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Senatosu'nun Ermeni iddialarıyla ilgili yasa tasarısı hakkında, "Gerekirse İncirlik ve Kürecik'i kapatırız" açıklaması, dünya medyasında geniş yer buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gece katıldığı bir televizyon programında 1915 olaylarını 'Ermeni soykırımı' olarak tanıyan ABD Senatosu tasarısıyla ilgili açıklamaları dünya medyasının gündemine bomba gibi düştü. Erdoğan canlı yayınlanan ropörtajda, Temsilciler Meclisi ve Senato'dan geçen tasarının müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmadığını söylerken, "Gerekirse İncirlik ve Kürecik'teki ABD üslerini kapatırız" demesi dünya medyasında geniş yankı uyandırdı.

REUTERS ‘ACİL’ KODUYLA GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını abonelerine ‘acil’ koduyla duyuran Reuters haber ajansı, “Erdoğan- Türkiye ABD tehditleri karşısında İncirlik Hava Üssü’nü kapatabilir” başlığıyla geçtiği haberinde, İncirlik’te ABD’nin nükleer savaş başlıkları bulunduğunu hatırlattı.

Reuters’ın Erdoğan’ın şu sözlerine haberinde yer verdi: “Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız. Bunlar bu tür şeyleri yapar da biz de elimiz boş duracak değiliz.”

DW: TÜRKİYE BAHSİ YÜKSELTİYOR

Alman Deutsche Welle (DW) de Erdoğan’ın sözlerini dünyaya duyuran yayın kuruluşları arasında yer aldı.

Gelişmeyi “Erdoğan ABD’nin iki stratejik üssünü kapatmakla tehdit ediyor” başlıklı haberiyle takipçilerine aktaran DW, Türkiye’nin bahsi yükselttiğini belirterek, Rus hava savunma sistemi satın alması nedeniyle ABD’nin yaptırım uygulaması halinde, karşılık vermekle tehdit ettiğini” yazdı.

DW, İncirlik’in ABD açısından önemine de yer verdiği haberinde, Kürecik’te de NATO radar istasyonu bulunduğunu anımsattı.

"TÜRKİYE'DEN KIZILDERİLİ KARTI"

Dubai merkezli Suudi El Arabiya televizyonu ise Erdoğan’ın sözlerini Arap dünyasına duyurdu. El Arabiya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü yayında sarf ettiği sözleri aktarırken, “Türkiye’nin de Kızılderililerin öldürülmesiyle ilgili meclisten kararlar çıkarabileceğini” yazdı.

İsrail merkezli Yedioth Ahronot gazetesinin internet sitesi Ynet de Erdoğan’ın açıklamalarını okurlarına duyurdu.

İngiliz BBC, Alman Deutsche Welle, Rus Sputnik ve ABD merkezli Voice of America gibi uluslararası yayın kuruluşlarının Türkçe masaları da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “karşı yaptırım” açıklamalarına haberlerinde geniş yer ayırdı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN