Başkan Erdoğan'dan TOBB Ekonomi Şurası'nda önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası'nda kritik açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi 3,5 kat sizlerle birlikte büyüttük. Döviz kurunda başlayan ve ekonomiyi tehdit eden sıkıntıların aşılması için gereken tedbirleri sizlerle birlikte uygulamaya koyduk. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Türkiye'nin en büyük sorunu dışarıda rekabet ettiği güçler değil, kendi içindeki bir takım kifayetsizlerdir." dedi. Başkan Erdoğan, fiyatları düşürmeyen market sahiplerine ilişkin ise, Kimseyi zararına iş yap demiyoruz ancak, faiz oranları, enflasyon belli oranda düşmüş, marketlerde hala fiyatlar düşmüyor, bunu neyle izah edeceğiz. Marketlerde halkımı sömürmeye devam edenler varsa hesabını sorarız." diye sert çıktı. Erdoğan, Suriye sınırındaki güvenli bölgeyle ilgili olarak "Biz teröristlere karşı güvenli bölgeden bahsediyoruz. Ülkemize karşı yeni bataklık haline dönüşecek bir güvenli bölge uygulamasına asla izin veremeyiz" diye konuştu.

Giriş Tarihi 21 Ocak 2019, 14:35 Güncelleme 21 Ocak 2019, 17:44
Başkan Erdoğan’dan TOBB Ekonomi Şurası’nda önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda düzenlenen Ekonomi Şurası'nda çok kritik açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi 3,5 kat sizlerle birlikte büyüttük. Döviz kurunda başlayan ve ekonomiyi tehdit eden sıkıntıların aşılması için gereken tedbirleri sizlerle birlikte uygulamaya koyduk. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Türkiye'nin en büyük sorunu dışarıda rekabet ettiği güçler değil, kendi içindeki bir takım kifayetsizlerdir. Bunlar kendi insanlarına güvenmedikleri için hep birilerinin gölgesi altında, birilerinin emrinde hareket etmişlerdir.

"ZANEDİYORLAR Kİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ GÖKTEN ZEMBİLLE İNDİ"
Herhalde bunlar sanıyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti gökten zembille indi. İçerideki insanları ve imkanları da bir kaya kovuğundan çıktı... Bunlar böyle zannediyor. Biz ülke ve millet olarak çok güçlü bir müktesebata sahibiz. Bu konuda çok önemli çalışmalar yapmış bilim insanlarımız bulunuyor. 2019'u Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı ilan ettik.

BUNUN HESABINI SORARIZ
Kimseyi zararına iş yap demiyoruz ancak, faiz oranları, enflasyon belli oranda düşmüş, marketlerde hala fiyatlar düşmüyor, bunu neyle izah edeceğiz. Marketlerde halkımı sömürmeye devam edenler varsa hesabını sorarız.

RUSYA SEYEHATI

Putin ile değerlendirmeleri yapacağız. Suriye halkının huzurunu sağlama ahdimiz var. Oradaki attığımız adımlar sulh zeminini sağladı. Sayın Putin ile de görüşeceğiz, değerlendirmeler yapacağız.

FAİZ ORANLARI

Ülkemizin geçtiğimiz yıl yaşadığı ekonomik dalgalanmada bazı kesimler iyi imtihan vermedi. Mal ve hizmet fiyatlarındaki akıl ve ahlak dışı artışların üzerinde hep birlikte düşünmeliyiz. Devlet bu süreçte reel sektörün ve milletimizin üzerindeki yükleri azaltmak için elinden geleni yaptı. Devlet, teşviklerle, yapılandırmalarla, muafiyetlerle elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Buna karşılık birilerinin fırsatçılığa yönelmesi çok üzmüştür Son dönemde yaşanan hadiseler karşısında kendimizi sorguya çekmek zorundayız. Faiz oranları düşmüş, enflasyon belli oranda düşmüş buna rağmen bakıyorsunuz marketlerde fiyatlar hala yüksek. Bunun ahlaki temeli olabilir mi? Rakamlar ortada, ama bakıyorsunuz fiyatlarda değişim yok, hala vatandaşımı nasıl soyacaklarının peşindeler. Birilerinin 'piyasanın şartları' kılıfı ile fırsatçılığa yönelmesi gerçekten çok üzüntü vericidir.

Rusya ile kriz yaşadığımızda ihracatçımız yeni pazarlara yöneldi, böylece ihracatımız hep arttı.

TRUMP İLE GÖRÜŞMESİ
ABD Başkanı Trump "75 milyar dolarlık ticaret hacmini yakalamalıyız" dedi. Dünkü görüşmemizde de bunu hatırlattı ve 10-15 milyar doları yeterli bulmadıklarını söyledi. Ben konuyu açmadan "Tersanecilikte ne kadar güçlü olduğunuzu biliyorum, demir-çelikte arkadaşlarımız çalışsınlar" dedi.

"GÜÇLÜ OLMADAN GÜVENDE OLAMAYIZ"
Güçlü olmadan güvende olamayız, güvenliğimiz sınırlardan değil ötesinden başlar. Ülkemize en ufak bir saldırıda bulunanlar bedelini ağır ödeyecek. Sayın Trump ile görüştüğümüz gibi 20 mil yaklaşık 30-32 kilometre bizim için bir koridor. Suriye'nin toprak bütünlüğü üzerinde hesabımız yok, Suriye Suriyelilerindir.

"MÜNBİÇ'İ SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ"

Biz Cudi'de Gabar'da teröristlerle mücadele etmiyoruz. O bizim için ikinci plan. Birinci plan, sınır ötesinde terörle ve teröristlerle mücadele ediyoruz. Bu vesileyle Afrin şehitlerimize, Zeytin Dalı şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tabi bu mücadele kolay bir mücadele değil, bundan sonra da kolay olmayacak. Mücadeleyi sürdüreceğiz. Kim olursa olsun, en ufak bir saldırıda bulunanlar bunun bedelini çok ağır ödeyecekler.

Türkiye gerçek gücünün farkına vardı.Bizi oyalayanların amacının sınırlarımızı DEAŞ, PKK/YPG terör örgütleri vasıtası ile delik deşik etmek olduğunu oraları kontrol altına aldığımızda daha iyi gördük.