Erdoğan'dan pankart tepkisi: Haçlı ittifakı kendini gösterdi

Erdoğan'dan pankart tepkisi: Haçlı ittifakı kendini gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsviçre'de kendisini hedef alarak açılan pankarta sert tepki göstererek, "İsviçre Parlamentosu'nda resmimi oraya asıp, yanağıma silah dayıyorlar buna kimse ses çıkarmıyor. Bizler de bunun karşısında gereken neyse yapacağız. Papa'nın huzurunda neden buluştunuz? Haçlı ittifakı eninde sonunda kendini gösterdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsviçre'nin başkenti Bern'de terör örgütü PKK yandaşlarınca düzenlenen "Hayır" mitinginde kendisini hedef gösteren pankart için, "Kendi ülkesinin cumhurbaşkanına karşı, Avrupa'da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanı başına silah koyuyor. Onların solak partileri ile Türkiye'nin oradaki terör örgütü beraber yürüyorlar. Burası İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya. Bunları söyleyince beyfendiler rahatsız oluyor. Siz bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz. Daha bu işin başı" dedi.

Sancaktepe'deki toplu açılış töreninde de konuşan Erdoğan, İsviçre'de kendisini hedef gösteren pankartın açılmasıyla ilgili İsviçre'yi ve AB üyesi ülkeleri "İsviçre Parlamentosu'nda resmimi oraya asıp, yanağıma silah dayıyorlar buna kimse ses çıkarmıyor. Bizler de bunun karşısında gereken neyse yapacağız. Kardeşlerim, bunlar dürüst değil. Hayırdır Vatikan'da neden bir araya geldiniz? Papa'nın huzurunda neden buluştunuz? Haçlı ittifakı eninde sonunda kendini gösterdi. Siz Türkiye'yi Müslüman olduğu için içeriye almıyorsunuz." sözleriyle eleştirdi.

İşte Erdoğan'ın konuşması:

Terör örgütlerine dağları ve şehirleri dar eden bir orduya sahibiz. Dün Hakkari'de 19, bu sabah Erzincan Kutu Deresi'nde 15 terörist etkisiz hale getirildi. Bu milleti bölemeyecekler. Bölmek isteyenler bunun bedelini ödeyecekler.

15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet şebekesi mensuplarının ayıklanmasıyla ordumuzun kabiliyet seviyesi artmıştır. İnlerine girdiler, gereğini yapıyorlar. Ordumuz emirleri başkalarından alan mankurtlardan temizlendi.

Kilis'in güvenliğini sağlamışken, Amanosları boynu bükük bırakamayız. Kandil'i terör örgütünün başına yıkarken Sincar'da Mahmur'da yeni fitne ocaklarının yakılmasına izin veremeyiz. Musul'daki, Kerkük'teki kardeşlerimizi yalnız bırakamayız.

17-03/26/c7vpezguwaacoyx.jpg

AVRUPA'DAKİ ERDOĞAN PANKARTINA TEPKİ

Şu anda Suriye bize 911 kilometre, Irak 350 kilometre ve biz oralardan tehdit altındayız. Buna gerekli cevabı vermek durumundayız. YPG/PYD, DEAŞ'a gerekli dersi vereceğiz, veriyoruz. Türkiye afra tafra yapılacak bir ülke değil. İçeride de bu tipler var. Kendi ülkesinin cumhurbaşkanına karşı, Avrupa'da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanı başına silah koyuyor. Onların solak partileri ile Türkiye'nin oradaki terör örgütü beraber yürüyorlar. Burası İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya. Bunları söyleyince beyfendiler rahatsız oluyor. Siz bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz. Daha bu işin başı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN