• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Erdoğan’dan lokanta ve kafeler için açıklama

Erdoğan’dan lokanta ve kafeler için açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, lokanta ve kafelerin açılış tarihi için "Kabine toplantısında bunun değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Endişelerimiz var. Maalesef her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa sıkı tutulmuyor. Başarılı bir süreç var, bu başarılı süreci tekrar tersine çevirmek istemiyoruz. Verilere göre bir esneme yapılabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Çin'den gelecek aşı konusunda yaptığı açıklamada, ikinci parti aşı için onay çıktığını ve hafta sonuna kadar 10 milyon doz aşının gelmesinin beklendiğini söyledi.

“HAFTA SONU 10 MİLYON AŞI GELEBİLİR”

Corona virüs aşısında ikinci partinin ne zaman geleceğine dair açıklamada bulunan Erdoğan, “Aşı konusunda şu anda ikinci parti aşımız nasip olursa, Çin'den onayı çıktı. Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz bir 10 milyon gelecek. Huzur evlerinde kalanlara yönelik aşılarımız devam edecek. Bu arada yine Bilim Kurulu'nun yapacağı çalışmalarla birlikte kademelendirme aynen belirlenerek o kademe çerçevesi içerisinde aşı süreci devam edecek” ifadelerini kullandı.

“SIKI TUTACAĞIZ DİYORLARSA DA SIKI TUTULMUYOR”

Lokanta ve kafelerin açılış tarihine ilişkin soruya yanıt veren Erdoğan, “Kabine toplantısında bunun değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Endişelerimiz var. Maalesef her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da sıkı tutulmuyor. Şuanda başarılı bir süreç var, bu başarılı süreci tekrar tersine çevirmek istemiyoruz. Bu süreci dikkatle yürütelim aşalım ama elimize gelen verilere göre bir esneme yapılabilir”

ERKEN SEÇİM TAKVİMİ

Erken seçim sorusuna, Erdoğan şu yanıtı verdi:

“Bir defa oturmuş demokrasilerde aklınıza estiği zaman erken seçime gidilmez. Bu erken seçim yaygaraları tamamen, oturmamış ama kendilerine bir yerden acaba ne elde edebiliriz? Gayreti içinde olanların hayalleridir. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Cumhur İttifakı olarak kesinleşmiş bir tarih vardır ve bu tarih Haziran 2023'tür.”

REFORM PAKETİNDE NELER DEĞİŞTİ?

Reform paketine ilişkin açıklamaların önümüzdeki hafta içinde yapılacağına işaret eden Erdoğan, “Bu reform paketinde biz kendi içimizde çalışmaları yaptık. Bu hafta içinde özellikle insan hakları evrensel beyannamesini de baz alarak eylem planımızı aramızda konuştuk. Değerlendirmemizi de yaptık ve ekonomiyle ilgili olan çalışmalarımızı da yapıyoruz. Önümüzdeki haftanın içerisinde bu konuyla ilgili açıklamamızı, tarihi de açıklamak suretiyle inşallah yaparız” diye konuştu.

SİNCAR'DA PKK'YA OPERASYON OLUR MU?

“Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ‘Irak bizden destek isterse destek vermeye hazırız' demişti bu konuda ortak operasyon olarak yorumlayabilir miyiz?” sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

“Ortak operasyonları her zaman zaten yapmaya hazırız ama bunları açıklamak suretiyle bu operasyonlar yapılmaz. Her zaman benim bir sözüm var; bir gece ansızın gelebiliriz.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim