Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan KYK Borcu Açıklaması: 'Masaya Yatıracağız ve Öğrencilerimizin Lehine Olacak Bir Adım Atacağız'

Erdoğan'dan KYK Borcu Açıklaması: 'Masaya Yatıracağız ve Öğrencilerimizin Lehine Olacak Bir Adım Atacağız'

Batuhan
10.12.2019 - 16:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesi'nde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenecek ‘Her İnsan Bir Dünya’ temalı programda yaptığı konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, KYK borçları için ''Öğrencilerin lehine bir adım atacağız'' dedi. Erdoğan konuşmasında Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk için isim vermeden 'terörist' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesinde Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla gerçekleştirilen 'Her İnsan Bir Dünya' temalı programa katıldı. 

Erdoğan konuşması sırasında dünya liderleri, Nobel Ödülü ve KYK borçları gibi konularla ilgili soruları da cevapladı.

"Avrupa'da lider boşluğu var"

"Avrupa'da lider boşluğu var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Avrupa'da şu anda ciddi manada bir lider krizi, boşluğu var. 'Avrupa'da şu lider örnektir' diyebilecek cesareti bulamıyorum.' dedi.

'(ABD Başkanı Trump) Gizli ajandası yok. Ne biliyorsa çok açık net söyler. Bana karşı da çok açık söyler, ben de kendisine çok açık söylerim.' diyen Erdoğan, 'Putin'le gizli ajandalarımız yok. Birbirimize karşı çok açık, net adımlarımızı atıyoruz. İnanıyorum ki bölgede barışı beraber sağlayacağız.' ifadesini kullandı.

"Libya bizden asker talebinde bulunursa gönderebiliriz"

"Libya bizden asker talebinde bulunursa gönderebiliriz"

Libya'ya asker gönderilmesi konusunda Erdoğan, 'Eğer Libya bizden böyle bir talepte bulunursa yeteri derecede neyse gönderebiliriz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Suriye'den ne zaman çıkacaksınız diye soruyorlar. Siz ne zaman çıkarsanız, biz teröristlerden orayı ne zaman temizlersek o zaman çıkacağız.' diye konuştu.

"Bana Nobel ödülü verilirse almam"

"Bana Nobel ödülü verilirse almam"

Nobel Edebiyat Ödülü'nün Avusturyalı yazar Peter Handke’ye verilmesiyle de ilgili konuşan Erdoğan, 'Bu çok önemli bir sınavdı ve Nobel ne olduğunu ortaya koydu. Nobel kendini tüketmiş, kendini bitirmiştir. Nobel tamamıyla ideolojik davranan bir kurumdur. Benim için Nobel'in hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Böyle bir zalime ödül vermekle buna ortak olmuştur. Bu tür bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Bu adamın destek verdiği adamlar hepsi mahkûm edilmiş kişiler. Bu kişilere methiyeler düzen birine ödül veriyorsanız sizin artık uluslararası camiada takdir edilecek hiçbir tarafınız kalmamıştır demektir. Bana Nobel ödülü verilirse almam.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Türkiye'den teröriste ödül verdiler"

Erdoğan ayrıca Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan yazar Orhan Pamuk için adını vermeden 'terörist' dedi:

'Bu akşam önemli bir toplantım var. O toplantıda özelikle bu konuya değineceğim. Bundan önceki ödüllerde de bunlara dikkat etmişlerdir. Mesela Türkiye'de teröriste ödül vermişlerdir.

Aziz Sancar hocamıza vermiş oldukları gibi bunun tartışılacak bir yanı yok. Niye? İlmiyle bir defa temayüz etmiş bir hocamızdır. Eyvallah.'

"Kredi olayı ya kalkacaktır, ya da sadece burs verme noktasına gidilecektir"

"Kredi olayı ya kalkacaktır, ya da sadece burs verme noktasına gidilecektir"

KYK borçları konusunda Erdoğan, 'Bu, bizim gündemimizde. Bütçe müzakerelerinden sonra masaya yatıracağız ve öğrencilerimizin lehine olacak bir adım atacağız. Kredi olayı ya kalkacaktır, sadece burs verme noktasına gidilecektir... Onun değerlendirmelerini yapıp adımımızı ona göre atacağız.' dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: "Cumhurbaşkanının ifadeleri Orhan Pamuk'a değil"

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
51
24
16
9
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
amansende

O borçlar devlet kasası boşken hayatta silinmez yapacağı yine yapılandırma, faizleri silme filan olur ama devlet o borcu söke söke hacizli cezalı her türlü... Devamını Gör

Sons of Anarchy

Başkanım son seçimden önce hatırlarsanız devletin kanalına bi teröristi çıkardınız. Ardından tepkiler gelince terörist olduğunu bilmiyordum dediniz. Belki bu... Devamını Gör

EASTKING

ŞİMDİ GELECEK O PARAYI BORÇ ALDIN GERİ ÖDEYECEKSİN DİYEN MALLAR. KORKMAYIN SİLİNMEYECEK O BORÇLAR.

duygu olur

Silinse keşke. Ben bin türlü zorlukla ödedim o da ödesin bakış açısını anlamıyorum, ödeyenlerin anlaması gerekiyor en çok da ödeyemeyenin halinden.