Erdoğan'ın açıkladığı ek gösterge müjdesi maaşlara nasıl yansıyacak?

AK Parti'nin seçim beyannamesi bugün Ankara Spor Salonu'nda açıklandı. Beyannameye damga vuran müjde ise polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri başta olmak üzere memurların ek göstergelerinde yapılması vaat edilen artıştı. Peki, bu düzenleme hayata geçerse kim ne kadar ek ikramiye alacak? Maaşlarda ne kadarlık artış sağlanacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 24 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 24 Mayıs 2018, 17:51
Erdoğan’ın açıkladığı ek gösterge müjdesi maaşlara nasıl yansıyacak?

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamede en dikkat çekici başlık ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ek gösterge' ile ilgili müjdesiydi.

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERDİ
Konuşmasında bu noktaya dikkat çeken ve 'iyi dinleyin' diyen Erdoğan, "Polis, öğretmen hemşire ve din görevlilerimiz müjde vermek istiyorum. Emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği gidermiş oluyoruz." dedi.

RAKAMLAR MAAŞLARA NASIL YANSIYACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladığı müjde sonrası emekli maaşları 570 lira yukarı çekilecek.

Bununla beraber düzenleme hayata geçirilirse memurların görev aylıkları da 50 TL yukarı yukarı çekilecek.

Öte yandan bir diğer önemli nokta ise emekli ikramiyesi ile ilgili.

30 YIL ÇALIŞAN BİR MEMUR EMEKLİLİĞİNDE EN AZ 19 BİN 500 TL FAZLA İKRAMİYE ALACAK
Düzenleme yasallaşırsa polis, hemşire, öğretmen ve din görevlileri emekli ikramiyelerini her yıl için 650 TL daha fazla alacak.

Bu düzenleme hayata geçtiği takdirde, örneğin 30 yıl çalışıp emekli olan bir memur, bugün alacağı ikramiyeden yaklaşık 19 bin 500 TL fazla emekli ikramiyesi alacak.

ŞU ANDA EMEKLİ OLANLARA DA YANSIYACAK
AK Parti seçim beyannamesindeki düzenlemenin hayata geçmesi halinde şu anda emekli olan polis, hemşire, öğretmen ve din görevlilerinin emekli maaşları da 570 lira otomatikman artacak.

EK GÖSTERGE NEDİR?
Ek gösterge; memurların maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodudur. Aynı zamanda emeklilik maaşlarının hesaplanmasında da kullanılır. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir.