Erdoğan’dan balkon konuşması... "En yakın arkadaşımızla aramızdaki fark..."

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Genel Merkezi'nde partili seçmenlere bir konuşma yapıyor.

Erdoğan’dan balkon konuşması... "En yakın arkadaşımızla aramızdaki fark..."

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Genel Merkezi'nde partililere hitaben bir konuşma yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'ya gelmesi öncesi Genel Merkez'de toplanan kalabalığa seslenen Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Kardeşiz, tek vücut tek bir milletiz. Dağlar çağlar boyu yeminimiz var. Tek bir milletiz. Aziz milletim ay-yıldızlı bayrağın vücudunda can bulan 81 ilimiz hepinizden Allah razı olsun. Aziz milletimizin mukaddes şehitlerini rahmet ve şükranla anıyorum. Güvenliğimiz için görev yapan kahraman Mehmetlerimizi alınlarından öpüyorum. Memleketimizin yüz akı kadınlarımızı selamlıyorum. Meydanları hınca hınç dolduran milletimize teşekkür ediyorum.

Bugün bayram günü sevgili kardeşlerim. Bugün kaybedenin olmadığı bir gündür. 24 Haziran seçimleri demokrasi tarihinin en önemli seçimi olmuştur.

Yeni sistemin cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Türkiye vatandaşlarının hukuku güvence altındadır artık. Farklılıklarımızla birlikte yeniden kaynaşmak için hazırız. Bu aşkla bu şevkle, geleceğe kutlu yürüyüşe devam edeceğiz. Zaman kucaklaşma zamanıdır. Türkiye'ye yakışan bir seçimi başarıyla tamamladık. Bu zafer aziz milletimizindir. Türkiye'yi dize getirmek isteyenler dize gelmiştir, millet kazanmıştır. Bir kez daha Türkiye kazandı! Bu seçimin kaybedeni yoktur. Bizim için yenme yenilme anlamına gelmez. Bütün vatandaşlarım emin olmalıdır ki: Türkiye daha sağlam temellere oturmuş bir Türkiye olarak yoluna devam edecektir. Bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun: Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Vakit Türkiye vaktidir. Vakit Türkiye'yi şaha kaldırma vaktidir. Vakit 2071 vizyonunu yakalama vaktidir.

Milletimiz yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olarak Erdoğan'ı seçmiştir. Bu başarıya rağmen seçimin tüm neticeleri her zamanki gibi değerlendireceğiz ve buna göre adımlarımızı atacağız.24 Haziran tek kelimeyle Haziran içerisinde Ramazan Bayram'ından sonra 2. bayram olmuştur. Bayramınız mübarek olsun. Dünyada bizi izleyen herkes bizi örnek almalıdır.

Milletimiz Recep Tayyip Erdoğan'la durmak yok demiştir. Bundan böyle AKP olarak cumhurbaşkanımızın liderliğinde 16 yıldır olduğu gibi bundan sonra da insanımızın huzuru, güveni, refahı için çalışmaya devam edeceğiz. Şimdi cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenme günüdür. Kutlu yürüyüşe devam etme vaktidir. İzmir'in dağlarından esen rüzgar da bizimdir. Hatay'dan Sinop'tan Erzincan'dan Türkiye'ye yayılan kardeşlik türküsü de bizimdir, aziz milletimizindir. Seçimin gayri resmi sonuçları açıklanmıştır. Şimdi artık kol kola girerek beraber yürüyeceğiz.

Ayrı gayrı, ötekileştirme yok. Bütün partilere, bütün cumhurbaşkanı adaylarına ve yurttaşlara teşekkür ediyorum. YSK'ya, sandık kurullarına, polise, jandarmaya, güvenlik güçlerine şükranlarımı sunuyorum. Bu görevi bırakırken rahatım çünkü artık darbelerin olmayacağı yeni bir döneme uyanacağız. Hakkınızı helal edin.”

ERDOĞAN'DAN İLK KONUŞMA

Binali Yıldırım'ın ardından, Recep Tayyip Erdoğan, balkon konuşması yaptı.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"Hiç endişeniz olmasın, beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik. Sadece rükuda ve secdede eğildik. Coşkunuz aşkınız sevdanız, desteğiniz, kardeşliğiniz için, her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

Aslında biraz daha erken saatlerde sizlerle birlikte olacaktım. Ancak İstanbul'da yaşanan elim bir kazada küçük bir evladımız ağır bir yaralanma geçirdi.

Gereken müdahaleler yapılıyor. Şuan ameliyattalar. 7 yaşında... Sizlerden de dua istiyorum. Coşkunuz, sevginiz, aşkınız, sevdanız, desteğiniz, kardeşliğiniz için havalimanından buraya yolboyu binlerce kardeşime, her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

Ülkemize çağ atlattık. Sizler Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta, 15 Temmuz'da yanımızdaydınız. Vandallara ve ihanet şebekelerine hep birlikte karşı çıktık. Özellikle 1 Kasım'da yanımızdaydınız. Ellerini ovuşturarak Türkiye'nin diz çökmesini bekleyenlere derslerini hep birlikte verdik.

Sizler 3 Kasım seçimlerinde yanımızdaydınız. Bizi iktidara taşıdınız. 'Durmak yok yola devam' dediniz. 'Bu şarkı burada bitmez' dediniz.

Sizler 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde buradaydınız. Genel Merkezimizi işgale geldiler, buradaydınız. Meclis kavşağındaydınız. Kahraman Kazan'daydınız. Gölbaşındaydınız. Nerede bir darbeci varsa karşısında oldunuz. FETÖ ihanet çetelerine ve onlarla birlikte hareket edenlere sokakları dar ettik.

FETÖ'cüler ABD'ye kaçtı; Amerika'daki oylara bakıyorum, orada ana muhalefete fazla oy gelmiş.

"SEÇİMİN GALİBİ 81 MİLYON VATANDAŞIMIZIN HER BİR FERDİDİR"

24 Haziran seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını cenab-ı hak'tan niyaz ediyorum.

Bu seçimin galibi demokrasidir, milli iradedir.

Bu seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir.

Türk siyasi tarihinin en yüksek katılımlı seçiminde sandığa giderek, bu demokrasi şölenine katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Siz tarih yazıyorsunuz. Asırlar sizi çok farklı yazacak.

Dünyanın pek çok yerinde seçimler bizdekinin yarısını bile bulmayan katılımlarla yapılıyor.

Dün darbecilerin tanklarını, toplarını, uçaklarını, helikopterlerini, silahlarını çıplak elleriyle durduran bu millet bugün aynı ellerle istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.

"EN YAKIN ARKADAŞIMIZLA ARAMIZDAKİ FARK..."

YSK Başkanı az önce bu seçimin galibinin salt çoğunlukla Erdoğan olduğunu açıklamıştır.

Bildiğiniz gibi en yakın arkadaşımızla aramızdaki fark, baktınız değil mi, 20 puanın üzerinde... 22 puan. Şahsıma, ittifakıma ve partime güvenen tüm kardeşlerime, milletime şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı'nın diğer kanadı olan MHP'nin genel başkanı olan Sayın Bahçeli'ye ve MHP mensuplarına teşekkür ediyorum.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun yadigarı Alperenler'e teşekkür ediyorum. Sandığa giderek demokratik hakkını kullanan her vatandaşıma teşekkür ediyorum.

"PARTİMİZE VERDİĞİ MESAJI DA ALDIK"

Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı da aldık. Önümüzdeki dönem, milletimizin karşısına tüm bu eksikliklerimizi tamamlayarak çıkacağımızdan emin olunuz.

Türkiye bu seçimde pek çok yeniliğin yanı sıra partilerin ittifak tecrübesini de yaşamıştır.

Gece demediniz, gündüz demediniz. Koştunuz, koşturdunuz, çalıştınız çabaladınız.

Yeni yönetim sistemimizle ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamlamıştık. Meclis toplanıp Cumhurbaşkanlığı yeminimizi yapana kadar bu çalışmalarımızı tekrar gözden geçirecek ve kemale erdireceğiz.

Yemin töreninin hemen ardından da bakanlarımızı belirleyip programlarımızı uygulamaya başlayacağız. Gece gündüz çalışacağız. Türkiye bir demokrasi imtihanını daha tüm dünyaya örnek olacak şekilde geride bırakmıştır.

Kazanan tüm Türkiye olmuştur. Kazanan dünyadaki tüm mazlumlar olmuştur.

Bizi milletimize mahcup etmeyen rabbime hamd ediyorum.

Sizlerin sevgisine layık olabilmek için daha çok ter dökeceğiz."

Odatv.com

AKP binali yıldırım arşiv