1. İçeriğe git
  2. Ana menüye git
  3. DW'nin diğer sayfalarına git

Erdoğan'dan Afrin açıklaması: Her an başlayabilir

15 Ocak 2018

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrin konusunda "Harekat her an başlayabilir" açıklamasını yaptı.

https://p.dw.com/p/2qrJ7
Fotoğraf: picture alliance/abaca

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da Kazan Soda Elektrik Fabrikası açılışında konuştu.

Erdoğan konuşmasında Suriye’deki gelişmelere değinerek "Kusura bakmasınlar. PYD'ymiş, YPG'ymiş, DEAŞ'mış, topunuz gelin, ne olursanız olun tepenize ineceğiz. Bunun başka çaresi yok. Şu anda zaten obüslerle vuruyoruz. Vurmaya da devam edeceğiz. Kabuğumuza çekilip de sizin vurmanızı mı bekleyeceğiz" dedi.

Tayyip Erdogan Türkei Porträt Stimmung warnend Entschlossen
Fotoğraf: Getty Images/A. Altan

Konuşmasında ABD öncülüğündeki IŞİD’le mücadele koalisyonunun Suriye’de "sınır güvenlik gücü" kuracağı haberlerine de değinen Erdoğan ABD’yi eleştirdi. Erdoğan, "Amerika, ülkemiz sınırları boyunca bir terör ordusu kurduğunu ikrar etmiştir. Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim tüm müttefiklerimize, dostlarımıza söylediğimiz söyleyeceğimiz şudur; Teröristlerle aramızda durmayın, katil sürüleriyle aramıza girmeyin. Aksi takdirde ortaya çıkabilecek istenmeyen hadiselerden biz sorumlu olmayız. Terör örgütünün üslerindeki bayraklarınızı kendiniz indirin ki o bayrakları biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerin üniformalarındaki işaretlerinizi söküp alın ki teröristlerle birlikte olanları da toprağa gömmek mecburiyetinde biz kalmayalım."

Erdoğan Afrin'e de değinerek "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) en kısa sürede Afrin ve Münbiç meselesini Allah'ın izniyle halledecektir. Harekat her an başlayabilir" diye konuştu.

DHA/HT/HS

© Deutsche Welle Türkçe