15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci dönümünde Beştepe Kongre ve Sergi Salonu’nda şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’u önemsizleştirmeye çalışanların aslında örtülü olarak millete ve ülkeye karşı da ruhlarında biriktirdikleri kinlerini ve nefretlerini dile getirdiklerini söyledi.

15 Temmuz’da ve terörle mücadele operasyonlarında hayatlarını kaybeden şehitlere rahmet dileyen Başkan Erdoğan, gazilere sağlık ve afiyet temenni etti. Erdoğan, zaman içinde diğer gaziler ve şehit yakınları ile de bir araya geleceklerini belirterek, 1984’den beri 9 bini kamu görevlisi 17 bine yakın şehidimiz olduğunu, bunun yarısı kadar da malullük düzeyinde gazinin bulunduğunu dile getirerek terörle mücadelede Türkiye sınırları içinde ve dışında böylesine büyük kayıplar vermenin ve verdirmenin kendi tercihleri olmadığını ifade etti.

Erdoğan, “Kendi akıllarınca 15 Temmuz’u önemsizleştirmeye çalışanlar, aslında örtülü olarak ülkemize ve milletimize karşı ruhlarında biriktirdikleri kibirlerini, kinlerini, nefretlerini dile getiriyor. Terörle mücadelemizi küçümseyenler de aynı ruh halindedir. Hiçbir siyasi, sosyal, ekonomik çıkar, hiçbir kişisel husumet böyle bir alçaklığı mazur gösteremez. Şehitlerimizin aziz ruhlarının muazzep edilmesine, gazilerimizin incitilmesine asla izin vermeyiz. Böyle bir davranış içine girenler karşılarında önce bu aziz milletin ferdi olarak ve Cumhurbaşkanı olarak bizi bulur. Her şehit ailesi ve gazi benim öz kardeşim mesafesindedir. Onlara yapılan her yanlışı şahsıma yapılmış sayarım” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir daha 15 Temmuzlar yaşanmaması için çocukların bilinçle yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çektiği konuşmasının ardından şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi. Bu sırada salonda bulunan Çorumlu 15 Temmuz Gazisi Turgut Aslan’ın yanına da giden Erdoğan onunla bir süre sohbet etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim