Gündem

Erdoğan: Bay Kemal milletvekilliğine güveniyor, onunla ilgili de çalışmaları avukatlarıma yaptırıyorum

Erdoğan'dan Akşener'e: Bunlar senin iyi günlerin

22 Mart 2019 15:23

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler çerçevesinde gerçekleştirdiği mitingler kapsamında Konya'da konuştu. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e, "Bunlar senin iyi günlerin. Sen Tayyip Erdoğan'a söylemediği sözleri söylemiş gibi göstermek suretiyle zannettin ki fatura keseceğim. Asıl fatura sana kesilecek" diyen Erdoğan konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da, "Senin şimdi dirsek temasında olduğun Bay Kemal milletvekilliğine güveniyor. Onunla ilgili de çalışmaları ben yargıya müracaat etmek suretiyle ben avukatlarıma yaptırıyorum" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye 2002'den beri girdikleri seçimlerin belki de en kritiğini yaşayacak. Çünkü önümüzde 4,5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi var. Şunu unutmayın bu güne kadar hep dik durduk dikleşmedik. Biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz. Şimdi bu dönemin en etkin şekilde kullanabilmemizin yolu seçimlerden güven istikrarımızı sürdürebilecek bir sonuç almaktır. Aksi takdirde sınırlarımızın dibine kadar dayanmış olan teröristlerin oyunlarını bozmamız zorlaşır, aksi takdirde ekonomimize saldıran alçakların ve fırsatçıların onların ekmeğine yağ sürenlerin oyunlarını bozmamızı zorlaşır, aks takdirde yeni Zelanda’daki teröristin tüm açıklığıyla ortaya serdiği gibi hala ülkemizle ve milletimizle hesabı olanlara gün doğar.

"Sen tehlikeli bir adamsın"

"Neler yapacağız, ne yapmamız gerekir onlarla kararını verdik. Üzüldüğüm ne biliyor musunuz, yeni Zelanda'daki bu insanın pozitif yaklaşımı ve o terörist. Bir de Avustralya'daki terörist, ahlaksızca konuşuyor: Avustralya'da konuşan bu teröristin bir benzeri de Türkiye'de var. Sıkıntı orada. O terörist senatörden ne farkın var? Aynısın ya aynısın. CHP'ye gönül verenlere sesleniyorum Allah aşkına, yahu böyle bir adamın genel başkanlığında siz daha ne kadar buraya oy vereceksiniz? Her şey açık ve ortada ya. İslam dünyasından kaynaklanan terör diyor. Ya bunu batı'ya anlatamadık biz bunu bu güne kadar, demek ki sana da anlatamamışız. Şu ifadeye bak. O zaman senin iç dünyada başka bir şey var. Sen tehlikeli bir adamsın. Girdiğin bütün seçimleri kaybettin, Allah'ın izniyle bu seçimleri de kaybedeceksin.

Erdoğan'dan Akşener'e: Bunlar senin iyi günlerin

"Bir ara bir yurt konseyi gibi bir şey çıkardılar. O da onun temsilcisi. Ayın 15'inden sonra genel başkan olacağım dedi. Oldu mu? Bunlar senin iyi günlerin. Sen Tayyip Erdoğan'a söylemediği sözleri söylemiş gibi göstermek suretiyle zannettin ki fatura keseceğim. Asıl fatura sana kesilecek. Bir cumhurbaşkanına sen böyle bir iftira atamazsın. Ben halkıma nasıl terörist derim ya? Denizli gibi bir yerde bunu söylemişim diyor. Şimdi tabii korku bacayı sardı. Ama bu yurt konseyi başkanıymış oradan yırtarmış. Bu ülke hukuk devleti, gereken hesabı da vereceksin. Senin şimdi dirsek temasında olduğun Bay Kemal milletvekilliğine güveniyor. Onunla ilgili de çalışmaları ben yargıya müracaat etmek suretiyle ben avukatlarıma yaptırıyorum. Hukuk ilkesine aykırı davranan, teröristlerle omuz omuza yürüyenlere, haydi yürüyün demeyiz. Kalkıp da YPG'yi savunanları biz bu ülkede tutamayız. YPG bize mi saldırıyor diyor, saldırıyor yahu senin gözün mü yok. İnşallah seçimlerden sonra bir tarafta parlamento bir tarafta yargıyla bu işin üzerine gideceğiz. 

"Ak Parti kendisini yenileyebilen bir partidir"

"Kim olursa olsun. Ak parti üye sayısı itibariyle 10,5 milyonu bulan, pek çok partinin aldığı oy sayısından daha çok üye sayısına sahip. Ak Parti Meclis'te en çok milletvekiline sahip parti, böylesine büyük bir yapı içerisinden elbette ki eksiklikler çıkar, hatalar da olur tabii. Ama Ak Parti hiçbir şekilde kimliksiz, kişiliksiz, partilerden birine Allah'ın izniyle dönüşmeyecektir. Ak Parti kendisini yenileyebilen bir partidir.

"(Kılıçdaroğlu'na) Ya sen kiminle oynuyorsun ya kendine gel kendine.

"Ak Parti Genel Başkanı olarak sesleniyorum, oylar konsolide olmalı sağa sola dağılmamalı. Biz bir olacağız. Aynı şekilde MHP'li kardeşler,im de içlerinde konsolide olacak. Ak Parti ve MHP'li kardeşlerim konsolide olacak ki Millet İttifakı'na buradan yağ çıkmasın. 

"Golan Tepeleri'nin takipçisi olacağız"

"(Temelli'ye) Kardeşlerim temeli olmayan bu adam var ya bu adam Kürt değil ha. Ama Kürtler üzerinden geçiniyor. Sen eğer Kürdistan'ı merak ediyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var defol git orada yaşa. Seninle beraber gelmek isteyenler varsa onlar da gitsin. Terbiyesiz senin o Yeni Zelanda'dakinden ne farkın var. Aynısın. Ne diyor, 'Avrupa Yakası'nda yaşayamazsınız.' Senin buna gücün yeter mi? Geçmişte bu oyunlar oynandı. Şimdi de İsrail'in başındaki o Netanyahu denen adamın oğlu aynı şeyleri konuşuluyor. Şimdi de yeni bir adım atıyorlar bir araya geliyorlar. Doğu Akdeniz’in üzerinde petroller.... Trump, kalktı bir ifade kullandı, 'Golan Tepeleri üzerinde artık buraların İsrail’e ait olduğuna yönelik bir açıklama yaptı. Sayın Trump tarih bilinci çok önemli. Bu tarih bilincini yenilemeniz lazım. BM'nin verdiği bir karar var. İsrail'in zerre kadar hakkı olmadığı hükmü var. Onun için de bu sabah İİT'nda söylediğim gibi sonuna kadar Golan Tepeleri'nin takipçisi olacağız.