08 Kasım 2019 11:17

Erdoğan'ın ABD ziyareti: FETÖ ile mücadele ve Halkbank konusunu da görüşeceğiz

Erdoğan, 13 Kasım’da ABD Başkanı Trump ile görüşmesine dair “FETÖ ile mücadele ve Halkbank konusunu da görüşeceğiz” açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı / Murat Çetinmühürdar | AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, 13 Kasım’da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesine hazırlıklı gideceklerini kaydederek, “FETÖ ile mücadele ve Halkbank konusunu da görüşeceğiz” dedi.

ABD’de savcılık makamı Halkbank’ı ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal etmekle suçlayarak banka aleyhine hazırlanan iddianameyi açıklamıştı. İddianame, geçen yıl Halkbank’ın eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla’nın hüküm giydiği suçlamaların benzerini içeriyor.

Suriye'ye operasyonun yanı sıra "Gülen ile mücadele" ve "Barış Pınarı Harekatı"nın geldiği son noktayı görüşeceklerini söyleyen Erdoğan, cumartesi günü de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda konuşacağını belirtti.

ABD'de Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler Türkiye'nin Suriye'de savaş suçu işlediğini ifade ederek Erdoğan'ın Washington'a davet edilmesine tepki göstermiş, davetin iptalini istemişti.

Erdoğan ise dün Macaristan'a hareketinden önce ABD ziyaretine ilişkin "En son dün akşamki telefon görüşmesinden sonra gitme kararını verdik. Dün gece Sayın Trump ile görüştük, bu ara Sayın Putin’le de tekrar bir durum değerlendirmesi için görüşeceğim. Şu andaki ziyareti çok farklı bir dönemde yapıyoruz. Barış Pınarı Harekatı’nın olduğu bir dönemde yapıyoruz bunu" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dokuz Eylül Üniversitesinde sağlıkçılar vergi düzenlemesini protesto etti

SONRAKİ HABER

JES'lerle ilgili halk toplantısına dair başlatılan soruşturmaya takipsizlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...