Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: ‘Havalimanında kaçıyordun halbuki o gece buluşabilirdik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesiyle ilgili, “Kılıçdaroğlu sen neredeydin? Atatürk Havalimanı’nda kaçıyordun. Halbuki biz seninle havalimanında buluşabilirdik. Neymiş Bakırköy’e gitmiş” dedi

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: ‘Havalimanında kaçıyordun halbuki o gece buluşabilirdik’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi saat 23.15’te darbecilerin ele geçirmeye çalıştığı İstanbul Havalimanı’na inen ve oradan Bakırköy’e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 4.TÜGVA Gençlik Buluşması programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ortak ideallerimiz doğrultusunda attığınız adımları takdirle karşılıyor, ülkem ve milletim adına sizlerin başarılarından gurur duyuyorum. Sizler çalışmaya devam ettikçe bizler de TÜGVA’yı her alanda desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

‘Cübbeli Lawrence’lar

“Vakıf çeşmesi gibi olacak bir gençlik istiyoruz. Karşımdaki gençliği ben böyle görüyorum. FETÖ’cüler gibi diploma avcılığı yapan değil, ilim ve hikmet peşinde koşan hepsinden önemlisi ahlakı hayatına miğfer kılan bir nesil hayal ediyorum. Aklını FETÖ’cüler gibi kiraya vermiş gençlik istemiyoruz. Bu süreçte öne çıkan DEAŞ, YPG gibi terör örgütlerinin FETÖ gibi ihanet çetelerinin en büyük zararı Müslümanlara verdiğini görüyorum. Katil sürüleri, İslam ve insanlık dışı eylemleriyle bölgemizin parçalanmasına taşeronluk yapıyorlar. Eskiden Lawrence vardı bugün de modern hoca kılıklı, cübbeli modern Lawrence’lar aynı şeyi yapıyor.”

Sevr hayali kuranlar

“Bazı gafiller ülkemize baktıkça yeni Sevr’lerin hayalini kurabilir. Ama ben bu muhterislere 15 Temmuz gecesi yazılan kahramanlık destanını hatırlatmak istiyorum. Orada F-16’ların karşısında, tankların karşısında yılmayan gençler vardı. Helikopterlerden atılan mermiler karşısında yılmayan gençler vardı. Ama Kılıçdaroğlu sen neredeydin? Atatürk Havalimanı’nda kaçıyordun. Halbuki biz seninle havalimanında buluşabilirdik. Neymiş Bakırköy’e gitmiş.”

“15 Temmuz gecesi bir hilal uğruna 249 güneşimizin batışına şahitlik ettik. Ama biliyoruz ki bizde daha nice 249 güneşler var. Milletimiz o gece tankların altında ezildi, bombaların altında parçalandı ama namusunu çiğnetmedi.”

‘Avrupa cahiliye dönemini yaşıyor’

“Şu anda İsviçre’de benim posterimde şakağıma silah dayayanlar kimse, onlarla beraber yürüyen kimse, şu an bunlar burada da işbirliği yaptılar. Kandil, İmralı, Pensilvanya Hayır diyor. Artık daha sormaya gerek var mı? Onlar Hayır dediğine göre biz doğru yoldayız. Benim bakanım Avrupa’ya gidecek uçuş izni vermiyor. Hanım bakanım Hollanda’ya giriyor, arabaya hücum ediyorlar. Hani bunlarda kadın hakları vardı. Hani bunlarda kadın haklarıyla ilgili olarak saygı vardı. Bunlar dürüst değil, bunlar samimi değil. Bunlar cahiliyye dönemini yaşıyorlar. Hani o kız çocuklarını diri diri toprağa gömenler vardı ya, bunlar onların devamıdır.”

‘HDP zannetti ki biz işi bitirdik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beylikdüzü’ndeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “14 yıldır ülkede istikrarı biz, bu ana muhalefete rağmen koruduk. Üstelik bu 14 yıl içinde neler çektiğimizi biz biliyoruz. Tehditleri unutmadık. 367 garabetiyle partimizin kapatılması için nasıl hukuk dışı yolların devreye sokulduğunu unutmadık. 17-25 Aralık’ta bu süreç vardır. 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından yaşananlar ortada. 56 Kürt kardeşimiz Diyarbakır’da öldürüldü. Ölen Kürt öldüren Kürt. HDP havaya girdi. Zannetti ki tamam artık biz işi bitirdik, öyle ise vuralım dediler. Şimdi ne oldu? Girdikleri inlere kadar bunları kovalıyoruz.

‘Muhtarlık kapatma yetkisi yok’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Beylikdüzü’nde de yüklendi: “Bir kasetle geldi partinin başına. Şimdi oradan yalan makinesi çalışıyor. Muhtarlıklar kapatılacakmış. Ya muhtar seçimle geliyor. Yasası var bunun. Cumhurbaşkanı bunu yapamaz. Böyle bir yetkisi yok. Kendisine 500 tane yardımcı atayabilir diyor. Ya eline dizine dursun. Böyle bir şey var mı?”

O pankarta soruşturma

İsviçre’de, PKK ve DHKP-C’nin de aralarında bulunduğu gruplar tarafından düzenlenen “hayır” mitinginde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef gösteren pankartı açanlar hakkında soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 25 Mart’ta İsviçre’nin başkenti Bern’de, terör örgütleri PKK, DHKP/C ve YPG’nin de aralarında bulunduğu gruplar tarafından Federal Parlamento binası önündeki Parlamento Meydanı’nda düzenlenen “hayır” mitinginde, siyah fon üzerine hazırlanmış başına silah doğrultulmuş Erdoğan’ın fotoğrafı ve “Erdoğan’ı öldürün” yazısı, altında da “Kendi silahlarıyla” ifadesi yer alan pankarta ilişkin söz konusu şüpheliler hakkında soruşturma açıldığı belirtildi. Söz konusu pankartı açan şüpheli veya şüpheliler hakkında ‘terör örgütüne üye olmak’, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi. Savcılığın, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gönderdiği yazılı talimatta, başlatılan soruşturma kapsamında, suça konu olayla ilgili olarak pankartı açan şüphelilerin kimlik ve kişisel bilgilerinin tespit edilerek başsavcılığa gönderilmesi istendi.

Haberin Devamı