Tgrt Haber
16 Ocak 2018 12:11

Erdoğan'dan NATO’ya 'sınır' çağrısı ve Afrin operasyonu mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Türkiye'nin gündeminde olan Terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik başlaması muhtemel Afrin operasyonu hakkında kritik mesajlar verdi. Öte yandan Erdoğan, NATO'nun ikiyüzlü tavırlarına sert sözlerle yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca toplantı ardından gazetecilere konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından ayrıntılar....

Erdoğan'dan NATO’ya 'sınır' çağrısı ve Afrin operasyonu mesajı!
Erdoğan,erdoğan,afrin operasyonu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin İstanbul İl Başkanı seçimini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'a bir il başkanı seçmişler ki, tam bir facia. Bu il başkanının geçmişine baktığımızda bizim bir şey söylememize gerek kalmıyor. Bu kafayla CHP bırakın iktidara gelmeyi kendi bütünlüğünü dahi koruyamaz" değerlendirmesinde bulundu.

 

ERDOĞAN'DAN NATO'YA FLAŞ ÇAĞRI

Erdoğan ayrıca, sınır hattındaki gelişmeleri işaret ederek, "Bu toplantıyla benim NATO’ya da serzenişim var. Ey NATO, siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tacizinde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz. Şu ana kadar siz ne tür bir tavır aldınız?" ifadelerini kullandı. Terörle mücadelenin süreceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Suriye'deki terör yuvalarını dağıtacağız" dedi.

AFRİN OPERASYONU MESAJI: SURİYE'DE TERÖR YUVALARINI BİRER BİRER DAĞITACAĞIZ!

Erdoğan, "İnşallah yarın öbür gün, kısa bir süre içinde Afrin ve Münbiç'ten başlayarak Suriye'deki diğer terör yuvalarını da birer birer dağıtacağız. Buna ne müttefikimiz gibi gözüküp de bizi sırtımızdan vurmaya kalkanlar engel olabilir, ne de siyasetçi görünümlü marjinal terör destekçileri mani olabilir." şeklinde konuştu

ERDOĞAN'DAN GAZETECİLERE AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"AFRİN OPERASYONU SURİYELİ MUHALİFLERLE BERABER YAPILACAK"

Öte yandan toplantı sonrası soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, olası Afrin operasyonunun Suriyeli muhaliflerle yapılacağını belirterek, konu ile ilgili ABD Başkanı Donald Trump'ı aramayı düşünmediğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 2-3 gün önce görüştüğünü söyledi. Erdoğan ayrıca, Trump'ın ona dönmeden onun Trump'a dönüş yapmayacağını belirtti. Bölgedeki PYD/YPG yapılanmasına Beşşar Esad rejiminin de sıcak bakmadığını dile getiren Erdoğan, savaş stratejisinde gecelerin sayısız olduğunu vurguladı.

"REJİM DE SICAK BAKMIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, (Trump ile Suriye konusunda görüşme olup olmayacağı) Şu anda henüz kendisini aramayı düşünmüyorum. Çünkü daha önce bunları konuştuk, o bana dönecekti. O bana dönmediği sürece ben ona dönmem. Putin ile iki üç gün önce konuştuk, telefon diplomasimiz devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

AYM'NİN TAHLİYE KARARI

Cumhurbaşkanı, AYM'nin tahliye kararlarıyla ilgili soruyu ise "Açıklama yapmayacağım, arkadaşlar konuştu" şeklinde yanıtladı.

"MİLLET BU OYUNLARI AŞTI"

MHP ile ittifakın Doğu ve Güneydoğu oylarını olumsuz etkileyeceği iddiaları için ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kürtleri küstürür iddiasına inanmayın, millet bu oyunları aştı" dedi.

.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...