25 Haziran 2019 07:39
Son Güncellenme Tarihi: 25 Haziran 2019 08:26

Erdoğan'dan 23 Haziran sonrası ilk değerlendirme: Muhasebesini yapacağız

AKP grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçime ilişkin ilk değerlendirmesinde "İstanbul halkının kararının başımızın üstünde yeri vardır" dedi.

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı / Murat Çetinmühürdar /AA üzerinden

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında konuştu. 23 Haziran sonrası kamuoyu önünde ilk değerlendirmesini yapan Erdoğan, Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ederek "İstanbul halkının kararının başımızın üstünde yeri vardır" dedi. Erdoğan konuşmasında ABD ile devam eden S-400 gerilimi, Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları, ekonomideki olumsuz gidişata değindi. AKP lideri, partinin Kürtlere yönelik politikalarını eleştirenlere tepki gösterdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

23 HAZİRAN SEÇİMİ: İMAMOĞLU'NU TEBRİK EDİYORUM

Seçimin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nu bir kez daha tebrik ediyorum. İstanbul halkının kararının başımızın üstünde yeri vardır.

Bizim için önemli olan milli iradenin en sağlıklı, şaibesiz şekilde tecelli etmesidir. Son seçim bu tereddütleri ortadan kaldırması bakımından değerlidir.

"31 MART'TAKİ ASIL SEÇİMİN GALİBİ BİZİZ"

31 Mart’taki asıl seçimin galibi tartışmasız şekilde Cumhur İttifakı’dır.

2024 seçimlerine kadar AK Parti ve MHP olarak halkımıza en güzel hizmetleri vermenin gayreti içine olacağız.

Bundan sonra tüm mesaimizi önümüzdeki gündeme teksif ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim anlayışımızda millete küsmek, hele hele milleti suçlamak asla yoktur.

Millete kendimizi niye anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız. Atmamız gereken adımları kararlılıkla hayata geçireceğiz. Ama dışarıdan birilerinin tanımlamalarına göre değil biz tanımlamalarımızı kendi içimizde yaparız.

Milletin verdiği mesajlarını görmezden gelemeyiz. Bu bakımdan tüm kardeşlerimin müsterih olmasını diliyorum.

S-400: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

S-400'leri önümüzdeki ay teslim almaya başlayacağız. S-400 meselesi doğrudan egemenlik haklarımızla ilgili bir konudur ve bundan geri adım atmayacağız.

ÖCALAN'IN MEKTUBU: ÖRGÜT İÇİNDE CİDDİ GÖRÜŞ AYRILIKLARI ÇIKTIĞININ İŞARETİ

İmralı'daki terörist başının son günlerde kamuoyuna yaptığı açıklamalar ve bununla ilgili değerlendirmeler, örgüt içinde hem iç politikada hem de bölge politikalarında ciddi görüş ayrılıkları ortaya çıktığının işaretidir.

DOĞU AKDENİZ: BİZİM ORADA HAKLARIMIZ VAR

Doğu Akdeniz'de arama çalışmalarımız artarak devam ediyor. Bizim orada haklarımız var. Doğu Akdeniz'de Fransa'nın söyleyecek hiçbir sözü yok. Sen konuşamazsın, yetkin yok.

"EKONOMİK TUZAKLARIN MİLLETİMİZİ BUNALTTIĞININ FARKINDAYIZ"

Ülkemizin geleceğini karartmaya yönelik ekonomik tuzakların milletimizi nasıl bunalttığının da çok iyi farkındayız.

Ekonomiyi dengeye oturmaya, kurdaki istikrarsızlığı gidermeye, istihdamı artırmaya, enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmeye çalışıyoruz.

"GÜNEYDOĞUDA MALUM PARTİNİN DIŞINDA KİM VAR?"

 Bizim dünyamızda ayrımcılık, ötekileştirme, insanları küçümseme anlayışına kesinlikle yer yoktur. İşte güneydoğu, işte doğu. Buralarda malum partinin dışında kim vardı? Hep biz vardık.

Birileri tweet atıyor, Kürt politikasında farklı yaklaşılmalıymış. Neyi getirmedik ki? Bunlarda göz var ama görmüyor. Gidin Güneydoğu’yu gezin. Buraların 10 yıl önceki durumuyla şu andaki durumu nedir, gidin görün.

Biz Kürt kardeşlerimizi bir tarafa koymuş olsaydık, bizden öncekiler gibi hiç oralara uğramazdık, uğradık. Çünkü bu vatan bizim."

"SİPARİŞLE KABİNE REVİZYONU OLMAZ"

Erdoğan, grup toplantısı sonrası kabine değişikliği iddiasına dair soruları yanıtladı. Erdoğan, "Sipariş üzerine kabine revizyonu olmaz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan'da işçilerin grevi sürüyor: Başkonsolos, patron gibi konuştu

SONRAKİ HABER

Kazım Koyuncu ölümünün 14. yıl dönümünde anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa