Erdoğan'dan Minsk Üçlüsüne sert tepki! Yaşanan skandalı açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Şırnak 7. Olağan İl Kongresinde konuştu. Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan ateşkese değinen Erdoğan, Minsk Üçlüsünün Ermenistan'a açık destek verdiğini ve silah gönderdiğini söyledi. Erdoğan, Karadeniz'deki doğalgaz ile ilgili yeni bir müjde daha verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Şırnak’ta yapımı tamamlanan projelerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

GİRİŞ 18.10.2020 16:05 GÜNCELLEME 18.10.2020 16:56
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Şırnak 7. Olağan İl Kongresinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Şırnak’ta yapımı tamamlanan projelerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

- Ankara'da, İstanbul'da kapalı kapılar akasında siyaset yapmak kolaydır. Siyasetin gerçek er meydanı 81 ilin tamamıdır.

"SUFLEYİ MİLLETİMİZDEN DEĞİL BAŞKASINDAN ALIYORLAR"

- Milletimizin karşısına çıkıp bu ülke için yaptıklarını, yapacaklarını açık yüreklilikle ortaya koyamayandan siyasetçi olmaz. Şehirlerimize gidip milletimizle kucaklaşmadan "gönül siyaseti yapıyorum" diyenler, sufleyi milletten değil başka yerlerden alıyor.

- Her alanda kendine güvenen, inanan, hedeflerine bağlı bir Türkiye varsa milletimizin fedakarlığı sayesindedir. 

- Darbeciler, uçaklarıyla, tanklarıyla üstümüze gelirken milletimiz yanımızdaydı. Girdiğimiz her kavgada milletimiz yanımızdaydı.

"MİNSK ÜÇLÜSÜ ERMENİSTAN'A SİLAH VERİYOR"

- Minsk üçlüsü Ermenistan'ın yanında yer alıyor. Silah veriyorlar. Azerbaycan'lı kardeşlerimiz çok ciddi bir mücadele veriyor. İnanıyorum ki işgal altındaki bu toprakları geri alacaklar. Bu gece ateşkes ilan edildi ama Ermenistan yine saldırdı. Bütün bu gerçekler ortadayken Batı ses çıkartmıyor. Türkiye tepki gösterince, "Türkiye ses çıkartıyor, Hiç de sessiz durmuyor" diyorlar. Durmayacağız!

AGİT MİNSK GRUBU NEDİR, ÜYELERİ KİMLERDİR? MİNK ÜÇLÜSÜ NEDİR?

AGİT Minsk Grubu, Azerbaycan ve Ermenistan'ın Dağlık Karabağ sorunu için barışçıl bir çözüm bulmalarını teşvik etme amacıyla, 1992 yılında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafından kuruldu. Eş başkanlığını ABD, Fransa ve Rusya'nın yaptığı teşkilatta, Beyaz Rusya, Almanya, İtalya, Portekiz, Hollanda, İsveç, Finlandiya, Türkiye ve krizin tarafları olan Azerbaycan ve Ermenistan yer alıyor.

LİBYA AÇIKLAMASI

- Libya'da da Wagner denilen Rusların paralı askerleri var. Bu paralı askerlerle kardeşlerimize ve darbeci Hafter'e destek veriyorlar. Silah gönderiyorlar. Bize "Sizin orada ne işiniz var?" diyorlar. Biz zulüm neredeyse oradayız. "Suriye'de ne işiniz var?" diyorlar. 911 km bizim sınırımız var. Bu neden birilerini rahatsız ediyor. Kusura bakmasınlar orada da varız ve olacağız. ABD'nin 24 üssü var orada. ABD'nin buraya gelip üs kurmasının anlamı ne? 3 bini aşkın TIR silah, mühimmat getiriyor ABD...

DOĞALGAZ MÜJDESİ

Dün Karadeniz'de Fatih gemimizin bulduğu doğalgazın sondaj çalışmasındaydım. 405 milyar metreküp doğalgaz ülkemizin ihtiyacını yıllarca karşılayacak düzeydedir. Elimizdeki tüm veriler, önümüzde keşfedecek çok daha zengin kaynaklar bulunduğunu gösteriyor.

TAMAMLANAN PROJELERİN TOPLU AÇILIŞI YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Şırnak’ta yapımı tamamlanan projelerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan burada, Şırnak'a yapılan projelerin detaylarını vererek şu açıklamalar bulundu:

"- Ülkemiz, 18 yılda yapılan sağlık yatırımlarının meyvesini sadece son 8 ayda toplamıştır. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin hazırlıksız yakalandığı sağlık krizini alnımızın akıyla yürüttük.

Türkiye'de sandık ve demokrasi dışında hiçbir meşruiyet alanı yoktur.

- Milletten yetki almayan hiçbir gücün milletin iradesine el uzatmasına asla müsaade etmeyiz.

- Türkiye'nin geleceğinde terör örgütlerine yer olmadığı gibi darbe heveslisi yapılara da yer yoktur.

- Sırtını millet iradesi dışında güç odaklarına yaslayanlar, silahı hak arama aracı görenler, dün olduğu gibi bugün de kaybetmeye mahkumdur.

- Şiddetle ülkemizin önünü kesme girişimleri nasıl başarısız olmuşsa yurt dışı patentli senaryolarla iktidara gelme planları da boşa çıkacak."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 40
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    güzel insan sen ülkemiz ve milletimiz icin Allah'ın bizler nasip ettigi en degerli hediyesisin.Allahim uzun uzun ömürler vesin sana ve ekipine daima yar ve yardimciniz olsun ,iyiki varsanız iyi ki o güzel anan seni doğrumuz elhamdüllah sen ne zaman Türkiyenin basına geldin Türklügümle onur ve şeref duyuyorum .
    Cevapla
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin şukur'ler olsun.
    Cevapla
  • Nrc 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis! Biliyoruz ki; Yürüdüğümüz yol > Akabe yokuşudur. Sen yürüyorsun, millet yürüyor ardından.
    Cevapla
  • Erol kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis adamsin Sen olmazsan olmaz dünya 5 den büyüktür
    Cevapla
  • Erol kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis adamsin Sen olmazsan olmaz dünya 5 den büyüktür
    Cevapla
  • Memo can 3 yıl önce Şikayet Et
    dogaldir lakin üc ülke de Büyük itrail hedefine hizmet eder.orasi müsliman koridor olursa kefere gecemez buradan saflari syklastirmamizi iblis herhalde istemez. Simdik azeri ve türk 1 millet 2 devlet suurunda iken.kim durdurak?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı