Erdoğan'dan 15 Temmuz konuşması: O hainlerin kafasını kopartacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz nedeniyle köprüde yapılan anmada konuştu. Erdoğan, "Önce o hainlerin kafasını kopartacağız. Meclis idam kararı verir, bana gelirse, ben onaylarım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nde yapılan etkinliğe katıldı.

Erdoğan'ın konuşması şu şekilde:

"Tam bir yıl önce burada bir ihanet girişimi başlamıştı. Tanklarıyla buraya gelen darbecilerin köprüyü kapatmasıyla bir süredir anlam verilemeyn hareketin sebebi artık anlaşıldı. Köprüyü kapatan darbeciler kendilerince tüm Türkiye'ye 'Kontrol bizim elimizde' mesajı vermek istiyorlardı. Ankara'da da benzer işgal girişimleri haberleri geliyordu. Ben de Enerji bakanım ve eşim ile bu tarafa hareket etmiştik.

Milletimiz anında bu girişimin arkasında FETÖ ihanet çetesi olduğunu tespit etmiştir. Türkiye'nin bir işgal girişimine maruz kaldğını gören milletimiz hemen harekete geçmiştir.

Sayın Başbakanın ve şahsımın yaptığı çarğıyla milyonlarca vatandaşımızı darbecilere karşı sokakları, meydanları, kışla önlerini doldurmuştu. En kanlı saldırılar İstanbul ve Ankara'da yaşandı. Diğer illerimizde darbeciler harekete geçmeye fırsat bulamadan derdest edilmişlerdir. Köprüyü kapatan tankların önünde tam 36 vatandaşımız şehit oldu.

Onların karşısında dikilen milletimizin neyi vardı? Benim vatandaşımın elinde sadece aynen bugün olduğu gibi bayrağı vardı. Ama bunun yanında çok daha etkili bir silahı vardı. O silah da imanıydı. Bir tarafta imanlı olan halkım vardı ama öbür tarafta imansız darbeciler vardı. Dünyanın en modern silahlarına galebe çalındı. Sırtındaki tişörtünü tankın egzoz borusuna tıkamak suretiyle afedersiniz, çalışamaz hale getiren imandır. Sağında solunda onlarca kişi vurulduğu halde geri dönmeyi aklından geçirmeyen bu milleti kim durdurabilir? 

Ah şu köprünün dili olsa da o gece yaşanan kahramanlıkları bir anlatsa... Şehit kanlarıyla sulanan her karış toprağın dili olsa da yiğitlik nasıl olurmuş dünyaya anlatsa...

Önce o hainlerin kafasını kopartacağız. Meclis idam kararı verir, bana gelirse, ben onaylarım.

Kontrollü darbe diyorlar. Bu terbiyesizliktir. Bu ahlâksızlıktır.

(Kılıçdaroğlu'na) Kaçtığını bilsem Yenikapı'ya davet etmezdim. Sen o makama CD'yle gelmiş bir insansın. Bu millet senin gibi korkak değil, bu mücadele ödleklerin mücadelesi değildir. Kılıçdaroğlu kontrollü bir şekilde oraya getirilmiştir ve sadaketle hizmetini sürdürmektedir.

Başbakan'la konuştuk, bunları artık mahkemeye Guantanamo'da olduğu gibi tek tip kıyafetle çıkaralım.

(Kamudaki ihraçlar) Biz bunlara para veremeyiz, gitsin nerede çalışıyorsa çalışsın.