Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle: 

-Sivil katliamı görmek istiyorsanız Afganistana, Arakana, Kafkaslarda Yukarı Karabağa, Balkanlarda Bosnaya bakın. 

- Türkiye, tarihinin hiçbir döneminde sivil katliamı yapmamıştır ve yapmaz.

- Asla böyle bir duruma düşmenizi istemeyiz ama şunu bilin ki yarın öbür gün siz de bizimle benzer sıkıntılarla karşı karşıya kalacaksınız. İşte o zaman birileri de sizin karşınıza terörle mücadelenize destek için değil de teröristlere kol kanat germek için çıkacak. Emin olun o zaman bizi çok iyi anlayacaksınız.

- Türk ordusunun bu kadar süratle mesafe almasını beklemiyorlardı. Baktılar ki hesap tersine döndü, bunun üzerine şimdi aramaya başladılar.

- Ey Batı, ey Arap Ligi, ey azıcık da olsa ahlak ve vicdan sahibi tüm ülkeler, hepinize sesleniyorum, bu devran elbet dönecek.

- (Barış Pınarı Harekatı) Hayatını kaybeden 20 vatandaşımız için başsağlığı, yaralanan 170 vatandaşımız için geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere kimse aramadı. Bunları iyi tanıyın, bunlara hiç güvenmeyin. Bunlara güvenilmez.

- Türkiyenin ve Türk milletinin mazisinde teslim olma seçeneği asla olmamıştır. Biz de yapmamız gerekeni yaptık. Milletimizle birlikte mücadele bayrağını yükselttik. Ya istiklal ya ölüm diyerek devletini kurmuş bir millete başka türlüsü zaten yakışmazdı.

- DEAŞı proje olarak geliştiren, maddi olarak destekleyen, fiilen yönlendiren ülkeler bugün karşımıza güya en büyük DEAŞ düşmanı görüntüsüyle çıkıyor. Halbuki biz bu konuda kimin ne rolü oynadığını gayet iyi biliyoruz.

- Suriye'de 9 Ekim saat 16.00'da başlattığımız Barış Pınarı Harekatı başarıyla devam edyor. Türkiye Barış PInarı Harekatı
noktasına bir anda gelmemiştir. Bölücü terör örgütüyle mücadelemiz bakımından 40 yıllık, Suriye konusunda 8 yıllık mazisi var.

- (Barış Pınarı Harekatı) Adım adım ilerleyerek şu ana kadar bin 220 kilometrekare alanı temizledik

- Harekat 30-35 km derine kadar sürecek

- Teklifimiz terör örgütü hemen silahı bırakıp bölgeden çıksın 

- terörist bile olsa tahmmüden öldürme niyetimiz olamaz

- Ekonomik yaptırımlar ile tehdit edenlere 'azdan az, çoktan çok gider' diyoruz