Erdoğan: Trump ''Yarın 18.00''e dek göndereceksiniz'' diye tehdit etti

Erdoğan: Trump ''Yarın 18.00''e dek göndereceksiniz'' diye tehdit etti

Erdoğan: Trump ''Yarın 18.00''e dek gönderec... Rize AKP İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Erdoğan, "Tehdit ediyor ya. ''Saat 18.00''e kadar, yarın akşam, göndereceksiniz.'' Burası çatladıkapı ülkesi mi  Burası Türkiye Türkiye. Ne yapıyorsunuz?" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşuyor...

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları; 

Biliyorsunuz dolar kuru üzerinden ülkemizin üstünde kara bulutlar dolaştırılmaya çalışılıyor. Bunlar ülkemize karşı başlatılan ekonomik savaşın füzeleridir, gülleleridir. Biz önlemlerimizi aldık alıyoruz. Önemli olan bunu ateşleyen elleri kırmaktır. Sanıyorlar ki bu millet döviz kurlarına teslim olacak. Biz birilerinin bize saldırısını anladık da, ey Kılıçdaroğlu sana ne oluyor? Sayın Genel Sekreter Hamzaçebi'ye teşekkür ediyorum. Genel Başkanı onu anlamamış.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

Sayın Kılıçdaroğlu ağzınla kuş tutsan avucunu yalarsın. Sen zannediyor musun, bu döviz baronlarının yanında yer aldığında sana pare verecekler. Bunca zamandır girdin kaybettin, girdin kaybettin hala koltuğu bırakamadın. Ama koltuk seni bıraktı. Şimdi de döviz baronları ile hareket ediyorsun, sana oradan bir şey mi gelecek? Biz yolumuza kararlılık ile devam edeceğiz. Cevaplarını yine vereceğiz. 

''BEDELİNİ ÖDEYECEKLER''

Türkiye'yi küçük hesapları için karşısına alanlar bunun bedelini ödeyeceklerdir. Ülkemize karşı tehdit politikası güdüp iflah olan bir siyasetçi yoktur. Bu milletin ahını alan belasını bulmuştur. Kim sabrederse zafere ulaşır. Sabredeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz, zafere erişeceğiz. Saflarımızda delik açtırmayalım.

Bu oyun önümüze geldiğinde biz, 'Ölürüz de böyle bir istiskale, aşağılanmaya rıza gösteremeyiz' dedik. Tehdit ediyor ya. 'Saat 18.00'e kadar, yarın akşam, göndereceksiniz.' Burası çatladıkapı ülkesi mi  Burası Türkiye Türkiye. Ne yapıyorsunuz  Biz besleme değiliz, ayakları üzerinde dimdik duran 81 milyonluk bir Türkiye'yiz.

Diplomatik alanda sergilenen ikiyüzlülükleri de muhataplarımızın yüzüne vurduk. İktidarıyla-muhalefetiyle, bizi seveniyle-sevmeyeniyle hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi yürüdüğünde hep birlikte kazandığımız gibi, delinip su aldığında da hepimiz aynı akıbete düçar olacağız.

15 Temmuz'dan bir gün önce 2,8 lira civarında olan dolar kurunun, dün itibarıyla 6 lirayı aşması, bunun nasıl bir gerekçesi olabilir? Kendisine daha büyük, daha iddialı hedefler belirlemiş, bunun altyapısını kurmak için kolları sıvamış bir Türkiye'yi biz inşa ettik. Ortada ne çöken ne yıkılan ne batan ne krize giren bir ülke, bir ekonomi var. Bu ülkenin ve milletin en büyük düşmanları, 'Ekonomi kötüye gidiyor, biraz daha sarsılırsak Erdoğan'dan kurtuluruz' diyen kifayetsizlerdir. 

Ne yaparsanız yapın, açıkça ilan ediyorum, ekonomideki hedeflerimizden vazgeçmeyeceğiz, terör örgütlerinin başlarını ezmekten geri durmayacağız, Suriye ve Irak politikalarımızdan geri adım atmayacağız.

En büyük ticaret hacmine sahip olduğumuz Çin, Rusya, İran, Ukrayna gibi ülkelerle ticaretimizi milli para birimlerimiz üzerinden yürütmeye hazırlanıyoruz. Avrupa ülkeleri de dolar cenderesinden çıkmak istiyorlarsa onlarla da benzer sistemi kurmaya hazırız.

"Erdoğan: Trump ''Yarın 18.00''e dek göndereceksiniz'' diye tehdit etti" haberi, 11 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 11 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Trump ''Yarın 18.00''e dek göndereceksiniz'' diye tehdit etti haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Trump ''Yarın 18.00''e dek göndereceksiniz'' diye tehdit etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  2. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  3. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  4. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  5. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  6. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  7. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  8. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  9. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  10. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  11. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  12. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  13. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
  14. 00:06 Cep telefonlarında geliştirilen erken uyarı sistemlerine tepki: 'Depremden daha fazla zarar verir'
  15. 00:04 Tarım sektöründe büyük bir iflas! Herkes iş arayışına girdi
  16. 00:04 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir gece yaşandı
  17. 00:04 Türkiye'de 16 mağazası bulunan sevilen kozmetik markası iflasın eşiğinde!
  18. 00:03 İsrail, İran'a nasıl karşılık verecek? İsrail basını açıkladı
  19. 00:01 AB, İran'a yönelik yaptırımları genişleteceğini açıkladı
  20. 00:00 Yeni virüs korkutuyor! Günde 3500 kişi ölüyor, ölümler artıyor
Politika Haberleri