18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Erdoğan: Trump Washington Büyükelçiliği önünde yaşananlarla ilgili 'Üzgünüm' dedi

BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mayıs ayında Washington Büyükelçiliği önünde korumaları ve protestocular arasında yaşanan olaylarla ilgili Trump'ın geçen hafta kendisini aradığını ve üzgün olduğunu söylediğini belirtti.

20 Eylül 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Erdoğan: Trump Washington Büyükelçiliği önünde yaşananlarla ilgili 'Üzgünüm' dedi
Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere ABD'nin New York kentinde bulunan Erdoğan, PBS kanalında yayınlanan ‘News Hour' programının yapımcısı Judy Woodruff'a mülakat verdi.
ABD'de, geçen mayıs ayında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği rezidansı önünde yaşanan olaylarla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, bu konuda üzgün olduğunu anlattı.
 
Erdoğan, geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın da kendisini aradığını, bu konuda üzgün olduğunu ve konuyu takip edeceğini söylediğini belirtti.
 
‘TRUMP, ÇAĞLAYAN İLE İLGİLİ ÜZGÜNÜM DEDİ'
 
Öte yandan Erdoğan, Zafer Çağlayan'ın ABD'de Rıza Sarraf davasına sanık olarak eklenmesiyle ilgili, "Astana'da iken Sayın Trump beni aradı ve ben tabi başka konular zannettim meğer bu konular ile ilgili imiş. Ben görüşmüştüm ben ilgileneceğim demişti. Bu görüşmemizde üzgünüm dedi" ifadelerini kullanmıştı.