Erdoğan: S-400'leri alamaz dediler aldık, şimdi ki hedefimiz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binasının açılış töreninde konuştu.

Erdoğan: S-400'leri alamaz dediler aldık, şimdi ki hedefimiz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binasının açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, çok tartışılan S-400 savunma sistemleriyle ilgili, "S-400'lerimizi almaya başladık. alamaz dediler. Bir yerlere yerleştiremez dediler. Almanız doğru olmaz dediler. Bugün 8. uçak da geldi ve içindekileri boşaltmaya başladı. İnşallah Nisan 2020'de tamamlanacak. Şimdi hedef ortak üretimi Rusya ile beraber yapmak." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

- Özel harekatçılarımız darbecilere kök söktürdü.

- 15 Temmuz gecesi darbecilerin hedef tahtasına koyduğu kurumlardan ilki emniyet teşkilatımızdı. Ankara Emniyet Müdürlüğü gece boyunca ağır saldırıya maruz kaldı.

- Acımasızca şehit ettikleri sivilleri yerde sürükleyecek, bir de utanmadan onların fotoğrafını çekecek kadar insanlıktan çıkmışlardır.

- Tanklarla kuşatılan, uçakla bombalanan bu bina kullanılamaz hale gelmişti.

- Sakalımızı kestiler ama kesilen sakal, çok daha gür bitti. Biz ise onların kollarını kestik. Kolay kolay ayağa kalkamayacaklar.

- Selçuklu mimarisi ile akıllı bina inşa ettik. Modern bir bina olsun dedik. Bu bina sizlerin fedakarlığının timsalidir. 15 Temmuz gecesi FETÖ'cülere karşı verdiğimiz destansı mücadelenin temsilidir.

- 15 Temmuz gecesi toplam 251 vatandaşımızı şehit verdik.

- Türk demokrasisinin kazanımlarına sahip çıkan kurumlar olduğu sürece kimse millete diz çöktüremeyecek.

- Biz şehitleriyle yaşayan, şehitleriyle var olan bir ülkeyiz.

- Hiçbir güç bir daha asla 15 Temmuz benzeri işgal girişimine teşebbüs edemeyecektir.

- Şu anda S-400'lerimizi almaya başladık. 'Alamazlar' dediler, 'Almanız doğru olmaz' dediler. Bugün itibarıyla 8. uçakta geldi ve içindekileri boşaltmaya başladı. Nisan 2020'de son noktayı koyuyoruz. Hedef ortak üretimi Rusyayla beraber yapmak.

- FETÖ'cülerin temizlenmesiyle boşluk oluşmaması için gereken önlemi aldık. Emniyetimiz 15 Temmuz öncesinden daha güçlü hale gelmiştir.

- Bir daha milletimize 15 Temmuz benzeri ihanetleri yaşatmamak için gereken her türlü tedbiri alıyoruz.

- Milli iradeyi esas alan cumhurbakanlığı hükümet sistemi önemli adımdır. Bürokratik oligarşie yol açan tüm hastalıkları bu ülkenin gündeminden çıkartacağız.

- Kendini devletin ve milletin menfaatlerin üzerinde gören hiçbir anlayışa izin vermeyeceğiz.

- Kamu kurumlarını FETÖ'den ve diğer terör örgütü sempatizanlarından arındırmak kadar devletin içinde bir daha böyle yapıların oluşmasının önüne geçmek de önemlidir.

-Adalet, liyakat, hukuk ve demokrasi sütunları üzerinde yükselen bir yapıyı çökertebilecek hiçbir sinsi güç yoktur. Asıl sorumluluğumuz FETÖ'yü doğuran ve besleyen ekosistemi yok etmek. Bunun yolu ehliyet ve liyakata dayalı sistemi inşa etmekten geçiyor.

-Bu ihanet çetesiyle mücadele ederken FETÖ'yü besleyen ve büyüten hataların tamamen ortadan kaldırılması da şarttır. Bugün atılan adımların kalıcılığı, işte bu alanlarda elde edilecek başarıya bağlıdır.

Etiketler
Ankara Recep Tayyip Erdoğan