Dolar güne 5,80 liranın üzerinde başladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile yaptığı görüşme ve ardından Barış Pınarı Harekatı'na yönelik Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen 'yeni bir harekât icra edilmesine gerek kalmamıştır' açıklamaları sonrası dolar/TL kuru yeni güne 5,80'den başladı.Piyasalarda ABD ve Rusya ile dün akşam saatlerinde yaşanan kritik adımların yankıları takip edilecek.

Erdoğan ile Putin'in görüşmesinde tarafların mutabakata varılması ile 5,80 seviyesinin altına gerileyen Dolar/TL, bu sabah 5,80 seviyesinin hemen üzerinde güne başladı.

Saat 08:30 itibariyle dolar 5,8060 liradan; euro 6,4590 liradan, İngiliz Sterlini ise 7,4720 liradan satılıyor.

Dün piyasaların kapanışında Dolar/TL kuru, 5,83 lira seviyelerinde bulunuyordu. Borsa İstanbul ise günü yüzde 0,58 artışla 97.886 puandan tamamlamıştı.

KÜRESEL PİYASALARDA BREXİT SORUN OLMAYA DEVAM EDİYOR

Yurt dışı piyasalarda ise AB ile Birleşik Krallık arasındaki Brexit krizi etkisini hiç azaltmadan devam ediyor. Son olarak İngiliz hükümetinin Brexit anlaşmasını 3 gün içinde Avam Kamarası'ndan geçirmeyi amaçlayan önergesi reddedildi. Bu gelişmenin ardından BBC'ye konuşan Başbakanlıktan bir kaynak, Avrupa Birliği'nin (AB) Brexit'i ertelemesi halinde, Başbakan Boris Johnson'ın erken seçime gitmek isteyeceğini söyledi.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARINDA

Türkiye'de piyasalar bu hafta, jeopolitik gelişmelerin yanında, Perşembe günü toplanacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz kararını izliyor. Son gelişmelerle birlikte TL varlıklarda gözlenen değer kazanımıyla Merkez Bankası'nın bu haftaki Para Politikası Kurulu toplantısından indirim beklentisi de yeniden güç kazandı. Bankacılar, yeni gelişmelerin 200 bazpuanlık indirimi olanaklı kıldığına, bu gelişmenin de lirayı satış baskısı altında bıraktığına işaret ediyor.