Abone Ol

Erdoğan neden sürekli Hazreti Ömer örneği veriyor?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Yeni Ömerler" ve "Metal yorgunluğu" vurgusuyla AKP'nin yeniden inşasının başladığını belirtiyor.

Erdoğan neden sürekli Hazreti Ömer örneği veriyor?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Yeni Ömerler" ve "Metal yorgunluğu" vurgusuyla AKP'nin yeniden inşasının başladığını belirtiyor.

Selvi, AKP'deki değişimde yer alacak kriterlerin; teşkilatlardaki yorgunluk, referandumda oy oranının gerilemesi, heyecanını kaybetmek, sahada olmamak gibi nedenler olduğuna dikkat çekti. "Erdoğan 2019 yerel seçimlerinde yeni bir kampanya tarzını ele alacak" diyen Selvi, "AK Parti, 31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçim kampanyasını bölgelere ve illere özgü mikro projeler üzerine kuracak" dedi.

Abdulkadir Selvi'nin "AK Parti’deki değişimin kodları" başlığıyla yayımlanan (23 Ağustos 2017) yazısı şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 yıl aradan sonra döndüğü AK Parti’yi yeniden inşa ediyor.

Bunu sadece kadrolardaki değişim olarak görmemek lazım. Erdoğan, “Yeni Ömer’ler” vurgusuyla değişimin fikri temellerini atıyor. Erdoğan’ın neden ısrarla, “Yeni Ömer’ler” vurgusunu yaptığını bir AK Parti yöneticisine sordum.

AK Parti yöneticilerine göre, “Yeni Ömer’ler” vurgusu değişimin manevi dinamikleriyle ilgili.
Değişimin bir de maddi kriterleri var. Teşkilatlarda farklı, yerel yönetimlerde ise farklı ölçüler belirlenmiş.

Değişimin kriterleri
Teşkilatlardaki yorgunlukta, referandumda oy oranının gerilemesi, heyecanını kaybetmek, sahada olmamak gibi kriterler esas alınacak.

yazının devamı için tıklayın