Erdoğan: Müteahhitlerin teminat sorunu için TVF destek verecek

Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde kıpırdanma beklediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müteahhitlerin büyük ihalelerdeki teminat sorununun çözümü için TVF ciddi destek verecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müteahhitlerin büyük ihalelerdeki teminat sorununun çözümü için Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) ciddi destek vereceğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği Ödül Töreni'ndeki konuşmasında, yapılan dedikodulara karşın Türk ekonomisinin ciddi bir sorun yaşamadığını belirten Erdoğan, Ekonomideki dalgalanma uluslararası psikolojik iklimden ve bunun bize yansımalarından kaynaklanıyor. Bizim krizler sonundaki stratejimiz içe kapanma değil, büyümek ve ileri atılmaktır. İhracatımız yeniden yükselme eğiliminde, turizmde kıpırdanma işaretleri var. İstihdam seferberliğine katılmak için işveren hevesli" diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin temel sektörlerinden yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde de önümüzdeki süreçte kıpırdanma beklediklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: Türkiye’ni 14 yılda 3 kat büyüttük. Allah’ın yardımıyla önümüzdeki dönemde aynı başarıyı bir kez daha gösterecek, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz. Biz milletimize, iş adamlarımıza inanıyor, güveniyoruz. 15 Temmuz bir kez daha göstermiştir ki öldürmeyen her darbe güçlendirir. Aynı durum sizler için de geçerlidir. Bu hassas dönemi sabırla aşarsanız bir anda karşınıza yeni fırsatların çıktığını göreceksiniz. Yeni ve cazip bir imkan olarak kamu ve özel sektör arasındaki iş birliği projelerimizi diğer ülkelere de yaymamız gerekiyor. Siz yeter ki bir adım atın emin olun devlet size kat ve kat fazlasıyla yaklaşacaktır.

"Gürültü patırtı olmadıysa, bizim sabrımızdan"

Başkanlık sistemini öngören anayasa değişiklik teklifiyle ilgili 16 Nisan'da yapılacak referandumda evet çıkması halinde yasama organının kalkacağı yönünde spekülasyonlar yapıldığını belirten Erdoğan şöyle devam etti: Sadece cumhurbaşkanı başbakan kavgaları bile sistemi sorgulamak için yeterli. Şu anda başbakanımızla uyumlu şekilde süreci yürütüyoruz. Ama bu sistemden kaynaklanmıyor. Aynı ekolden geldiğimiz için böyle oluyor.. Bütün vatandaşlarımızı 16 Nisan'da konsolidasyona gitmeye ve güçlü bir Türkiye'nin sistem noktasında temel taşlarını yerine koymaya davet ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "On yıldır sorun çıkmadan yürümesinin kerameti sistemde değil. Aynı siyasi ekolden gelen, aynı ideallere sahip, birbirlerini yakından tanıyan insanlar bu makamlarda olduğu için sorun çıkmadı. Ben söylüyorum, önceki Sayın Cumhurbaşkanı ile bu noktada sıkıntılar yaşadık, gürültü patırtı olmadıysa o da bizim sabrımızdan kaynaklanmıştır. Çünkü, 'Devletin tepesinde kavga gürültü olmaz' diye inandık, sabrettik ve sabırla hamdolsun işi bu noktaya kadar getirdik" dedi.

"Sizlerden ricam 18 maddeyi teker teker okumanız"

Erdoğan konuşmasında, "Bunun rejim değişikliğiyle yakından, uzaktan alakası yok. Sizlerin huzurunda tüm işadamlarımıza ve milletimize şu gerçekleri anlatmak istiyorum: Özellikle muhalefet anayasa değişikliğinde konuyu ilgisi alakası olmayan konulara çekerek vatandaşımızın kafasını hala bulandırmaya çalışıyor. Sizlerden ve vatandaşlardan ricam, bu 18 maddeyi eline alıp teker teker okumanızdır. Yeni yönetim sisteminin temel mantığı güven ve istikrardır" sözlerine yer verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir