Erdoğan ile Trump arasında kritik görüşme

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında kritik bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede NATO zirvesinde konuşulan konuların yanı sıra Suriye'deki görüşmeler de ele alındı. İkili arasındaki görüşme Trump-Putin zirvesinden hemen önce gerçekleşti.

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 16 Temmuz 2018, 14:59
Erdoğan ile Trump arasında kritik görüşme

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bir görüşme gerçekleşti.

Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.
Görüşmede, Brüksel'deki NATO zirvesinde ele alınan konuların takibinin önemine değinen iki lider Suriye'deki gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunmuşlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, ABD Başkanı Sayın Trump ile Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Vladimir Putin'in Helsinki'de yapacakları görüşmenin önemine işaretle, başarı dileklerini ifade etmişlerdir.

Görüşmede, Münbiç konusundaki ortak yol haritasının uygulanmasının, Suriye meselesinin çözümü için işbirliğine önemli bir katkı sağlayacağı vurgulanmıştır.

Türkiye-ABD arasındaki adli konulara da değinilen telefon görüşmesinde, CumhurbaşkanıErdoğan ve ABD Başkanı Trump, ikili işbirliğini her alanda daha da geliştirme kararlılıklarını teyit etmişlerdir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.