Erdoğan: Türk askeri Güvenli Bölge'den ayrılmayacak

Erdoğan: Türk askeri Güvenli Bölge'den ayrılmayacak
© AA
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile varılan anlaşmayla ilgili olarak konuştu.

REKLAM

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'de yabancı mensuplarıyla buluşmasında Suriye'nin kuzeyinde ABD ile varılan ateşkes sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 9 Ekim öncesinde yaptığımız telefon görüşmesinde 'harekata başlayacağımızı sayın Trump'a söyledim. Ardından ABD, bölgedeki askerlerini çekme kararı alınca, harekatın önünde engel kalmadı' dedi.

"Barış Pınarı Harekatı'nı mecbur kaldığımız için yaptık" diyen Erdoğan, Türkiye'nin uyarılarına rağmen YPG'yi destekleyenler burada yaşanan kayıpların sorumlusudur ifadelerini kullandı.

'Güvenli Bölge'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolüne bırakılmasıyla birlikte Barış Pınarı Harekatı sona ereceği mesajını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk askerinin bölgeden ayrılmayacağını da vurguladı.

Avrupalı ülkelerin ülkelerin harekata dönük eleştirilerine atıfta bulunan Erdoğan, "Türkiye’nin harekatı 30 km derinliğe ulaşınca ülkelerin tavrı değişti. Bu iki yüzlülüğü tarihe kara bir not olarak düştük." dedi.

Trump'ın tartışmalı mektubuna yanıt: Unutmadık

Erdoğan Trump'ın tartışma yaratan mektubuyla ilgili olarak da mesaj verdi. "Elbette bizler bunu unutmadık. Unutmamız doğru değil" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zamanı geldiğinde gerekenin yapılacağının da bilinmesini istiyoruz." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Erdoğan Cuma namazı sonrasında konuştu: Güvenli Bölge'nin doğu sınırı Irak olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile varılan anlaşmayla ilgili olarak 'YPG'nin çekilmesiyle tesis edilecek Güvenli Bölge'nin doğu sınırının Irak olacağını' söyledi.

Erdoğan, "Biz 13 maddelik ortak bildiriyi hep birlikte dünya kamuoyuna açıklamış olduk. Bu 120 saatlik süreç içerisinde YPG’nin belirlediğimiz bölgeyi terk etmesi söz konusu. Biz bu bölgeyi 32 km olarak ifade ettik. Güvenlik güçlerimiz de alanı terk etmeyecek" dedi.

Ben Putin ile yapacağım görüşmeyi de bu sürecin bir devamı olarak görüyorum.

Bölgede bir çatışma söz konusu değil diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "Terör örgütü alanı terk ediyor mu etmiyor mu göreceğiz. Takipteyiz" şeklinde konuştu.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Alman Savunma Bakanı: Türkiye, NATO'ya sunulan uluslararası güvenli bölge planını destekledi

ABD ile Türkiye arasında anlaşma: Barış Pınarı'na 120 saat ara; YPG bölgeden çekilecek

Adalet Bakanı Tunç: Meclis seçimleri yenilerse Cumhurbaşkanı için tekrar adaylık yolu açılır