Erdoğan: Amerikan ürünlerine boykot uygulayacağız

Erdoğan: Amerikan ürünlerine boykot uygulayacağız
© 
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Türkiye'ye yönelik ekonomik bir savaş olduğunu yineleyen Erdoğan, Türkiye'nin istikrarın kaynağı olan bir ülke konumunda olduğunu ifade etti.

REKLAM

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu"na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomik ve siyasi tedbirleri aldıklarını söyledi.

Türkiye'ye yönelik ekonomik bir savaş olduğunu yineleyen Erdoğan, "Eskiden bu işler daha sofistike bir yolla yapılabilirdi, şimdi daha bodosloma bir şekilde yapılıyor. Buna karşı ekonomik ve siyasi tavır gösteribiliriz. Ekonomik tedbirleri aldık, alıyoruz. Yapabileceğimiz asıl önemli husus siyasi duruşumuzu sağlam tutmaktır, madem maruz kaldığımız saldırının ekonomimizin gerçek durumuyla bir ilgisi yoktur, öyle ise bizim de kendimizi buna göre konumlandırmamız gerekiyor. Bunları söylerken cari açık, enflasyon gibi bazı sorunlar olduğunu gözardı etmiyoruz." dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ekonomik göstergeleri kime gösterirseniz gösterin ortada bir gariplik olduğunu göreceksiniz. Dolar bir anda 4 seviyelerinden nasıl oldu da bir anda 7 seviyelerine çıktı. Bu durumu nasıl izah edeceğiz? Gördüğümüz manzara şudur, Türkiye'nin 1994 ya da 2001 krizinde ya da Asya ve Avrupa krizinde olduğu gibi bankaları mı battı? Hayır. Borçlarımızı tıkır tıkır ödediğimiz gibi kamu borç stokunun milli gelire oranı bakımında Avrupa'nın en iyi ülkelerinden biriyiz. Hamdolsun ekonomi tıkır tıkır çalışıyor. Turizmde adeta patlama yaşayan bir ülkeyiz."

"Bir kaos mu yaşıyoruz? Hayır. Bölgemizde istikrarın kaynağı bir ülke konumundayız. ABD birçok ülkeyi hedef almış durumdadır. Ülkemize yönelik daha büyük ve daha derin bir operasyon var. Kendimize güveniyoruz ancak eksiklerimizi de gayet iyi biliyoruz.

"Operasyonun bize de onlara da maliyeti var"

Yaşadığımız sürecin bize bir maliyeti var. Ama operasyonu gerçekleştirenlere de bir maliyeti var. Türkiye'nin istiklali söz konusu olduğunda her şeyini ortaya koyduğunu göstermiştir. 15 Temmuz bunun en güzel örneğidir. Bugün de enflasyonun, kurun doların karşısında aynı kararlılıkda duracağız. Dolar hemen bozdurulup Türk Lirası'nın onurunun korunması, işte bunlara en güzel cevap bu olacaktır."

Onların iphone'u varsa öte tarafta samsung var. Kendi ülkemizde Vestel var. Biz ABD'nin elektronik ürünlerine kısıtlama getireceğiz. Onların ürettiklerinin daha iyisini biz yapıp onlara biz satacağız. Biz ABD'den insansız hava aracı istediğimiz zaman aldığımız cevap şuydu: Kongre izin vermiyor. Şimdi bunları biz üretiyor muyuz? Üretiyoruz. Sen Türksün, yoluna Türk Lirası ile devam edeceksin. Dışarıdan dövizle aldığımız her ürünün daha iyisini üretip dışarı satacağız. Amerika'nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız."

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Erdoğan'dan Malazgirt mesajı: Ekonomimize saldırıda güvencemiz milletimizin azmi