BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Eğitim için Batı'ya gönderilenler batının gönüllü ajanı haline geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRKEN Vakfı Geleneksel Gala Yemeği"ndeki konuşmasında "Batının sadece ilmini ve fennini tahsil için batıya gönderilenler çoğu zaman batının gönüllü ajanları, adanmış havarileri haline gelmiştir" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD seyahati kapsamında "TÜRKEN Vakfı Geleneksel Gala Yemeği"nde yaptığı konuşmada, "Eğitim için Batı'ya gönderilenler çoğu zaman maalesef Batı'nın gönüllü ajanları, adanmış havarileri haline gelmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri bir anda sosyal medyanın en çok paylaşılan ve üzerinde tartışılan konusu olurken, tartışma Twitter'da TT oldu.

Konuşmasında, yaklaşık iki asırdır ülke olarak yurt dışına öğrenci gönderildiğini, buradaki amacın Batı'nın ilmini ve fennini almak, yetişmiş insan kaynağı ile devleti çöküşten kurtarmak olduğunu söyleyen Erdoğan, "Niyet son derece samimidir ancak hedeflenen sonuca bir türlü ulaşılmamıştır." diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının o bölümü:

KURTULUŞ REÇETESİ HAZIRLAMASI BEKLENENLER....

"Batının sadece ilmini ve fennini tahsil için batıya gönderilenler çoğu zaman sadece batının kültürünü alarak benliklerini de kaybederek ülkelerine geri dönmüşlerdir. Kendilerinden ülkeleri için kurtuluş reçetesi hazırlaması beklenenler maalesef batının gönüllü ajanları, adanmış havarileri haline gelmiştir."

BUNLARIN VERDİĞİ ZARARI DÜŞMAN DAHİ VERMEMİŞTİR

"Kendi milletine tepeden bakan, kendi değerlerinden tiksinen bu sözde aydınların bize verdikleri zararı emin olun düşman dahi vermemiştir.  Çünkü bunlar ülkesinin menfaatleri için çalışmak yerine yabancı şirketlerin, devletlerin, kurum ve kuruluşların çıkarlarına hizmet etmişlerdir. Geçmişte Türkiye'nin sanayi hamlelerini daha emekleme aşamasındayken sabote edenlerin bunlar olduğunu görüyoruz. Bu kesimlerin ülkemizin her açıdan dışa bağımlı olması için özel çaba harcadıklarına da şahit oluyoruz. Bunların ihanet edemeyecekleri hiçbir değer, hiçbir ilke yoktur." 

BEYNİNİ ŞARLATANA İPOTEK ETMİŞ MANKURTLAR

"Ne yazık ki dün olduğu gibi bugün de benzer kesimlere medeniyet coğrafyamızda çokça rastlıyoruz. 15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsünün faili olan Fetullahçı Terör Örgütü işte böyle bir güruhtur. Beynini Pensilvanya'da yaşayan bir şarlatana ipotek etmiş bu mankurtların neler yapabileceklerini hep beraber gördük, yaşadık, Bunların içinde proflar da var, bunların içinde multimilyarder zenginler de var ama bunların hiçbiri kar etmiyor. Satmaksa, iradeyi ve aklı kiraya vermekse verdiğin andan itibaren işte tablo bu olacaktır. Ruhunu 1 dolara satışa çıkaran bu insan müsveddeleri 15 Temmuz gecesi bize tarihimizin en büyük ihanetini yaşatmıştır."

HAİNLİK, KAREKTERSİZLİK, SOYSUZLUK BAKİ KALIYOR

"Devletin namuslarına emanet ettiği silahları kendi milletine çevirmekten ve gerektiğinde kullanmaktan çekinmediler. İşte bütün video çekimleriyle neler yaptıklarını hep izledik, takip ettik, ediyoruz. Bu hainlerin elebaşılarına baktığınızda birçoğunun iyi eğitim aldığını, iyi okullarda okuduğunu, ülkemizin en kritik kurumlarında görev yaptıklarını görüyorsunuz. Eğitim belki cehaleti alıyor ama hainlik, karaktersizlik, soysuzluk baki kalıyor."

BİZE VERECEKLERİ AKILI KENDİLERİNE SAKLASINLAR

"Vatanına, milletine, kendi bağrından çıktığı topluma aidiyetini kaybedenin varacağı tek yer, unutmayın, ihanet çukurudur. Hiçbir medeni devlet, darbe teşebbüsü gibi demokrasiye ve milli iradeye yapılan bir saldırıyı cezasız bırakmaz. 15 Temmuz gecesi işlenen bu suçun hesabını da bizler hukuk içinde soruyoruz, soracağız. Bundan geri adım atmak yok. Birileri zaman zaman bize akıl vermeye çalışıyor, onlar bu akıllarını kendilerine saklasınlar."

ALLAH'IN AFFETMEDİĞİNİ BİZİM AFFETME YETKİMİZ YOK

"Yaşanan ihanetin milletin yüreğinde açtığı derin yaraya rağmen infiale kapılmadan, intikam hissi gütmeden adaletin tecellisi için sabırla çalışıyoruz. Parlamentomuzu bombalayan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalayan, emniyet teşkilatımızın en önemli harekat merkezini bombalayan ve buralarda onlarca, yüzlerce vatan evladının şehit olmasına zemin hazırlayanları kusura bakmasınlar bizler affedemeyiz, Allah'ın affetmediğini kul olarak bizim affetme yetkimiz yoktur."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a konuşmasının ardından TÜRKEN Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Behram Turan ile ABD'li öğrenci Sarah Elsayed tarafından tablo hediye edildi.

BUGÜN TÜRK ADALETİNDEN FİRAR ETTİĞİNİ DÜŞÜNENLER...

"İhanet kimsenin yanına kar kalmayacak. Türk adaletinden firar ettiklerini düşünen korkaklar bir gün mutlaka döktükleri kanın hesabını vereceklerdir. Yıllarca dünyanın her köşesinde 'hizmet, himmet, diyalog' diyerek örgütlenen bu ihanet şebekesinin foyası ortaya çıkmıştır. Birçok ülke kimi açıktan ve doğrudan, kimi de örtülü olarak Feto konusunda gerekli tedbirleri almaktadır. Elbette dost bildiğimiz kimi ülkelerin sırf Türkiye'ye zarar vermek için örgütü kullanmaya devam ettiğini biz gayet iyi biliyoruz. Nerede, kim, neler yapıyor bunları gayet iyi biliyoruz ama öyle durum var ki sabretmek bizim için bir mecburiyet oluyor. Bugün kısa vadeli çıkarları için örgüte kol kanat gerenlerin yarın bu ihtiyaç ortadan kalktığında neler yapacağını hep birlikte göreceğiz. Çünkü herkes bilir ki akrebin karakteri sokmak, hainin karakteri de ihanet etmektir. Fetocular kimin eteğine yapışırsa yapışsınlar, dünyanın neresine kaçarsa kaçsınlar kullanılma sürelerinin ne zaman dolacağının endişesiyle daima korku içinde, zelil bir şekilde yaşayacaklardır."

BANA, ÜLKEME DÜŞMANLIKLARI NEDENİYLE FETONUN... 

"Doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşır. Bugün birileri şahsıma, AK Parti'ye ve ülkemize düşmanlıkları hasebiyle Fetonun yalanlarının yayılmasına destek veriyor. Örgüt kara propaganda faaliyetlerine hem Amerika'da hem de dünyanın farklı coğrafyalarında tüm hızıyla devam ediyor. Yalanın panzehiri elbette hakikattir. Hakikat güneşinin ışıklarına direnebilecek hiçbir karanlık yoktur."