banner249

Erdoğan çok sert konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, anayasa değişikliği metnini okumadan muhalefet yaptığını ve yalan söylediğini belirtti.

Erdoğan çok sert konuştu
banner240

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen “İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman” programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi liderinin metni okumadığını belirterek, söylenen yalanları insanın havsalasının almadığını söyledi.

 “BUGÜN ‘HAYIR’ KAMPANYASI YÜRÜTENLER O GÜN DE DARAĞACI KURANLARIN ARKASINDAYDI”
Asırlardır süren yönetim sistemi arayışının yeni bir aşamasında bulunulduğuna dikkat çeken Erdoğan “Ülkemiz, cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasındaki çekişmeler veya bunların seçimindeki krizler yüzünden geçmişte çok büyük bedeller ödedi. Gazi Mustafa Kemal, İnönü ile çok büyük sıkıntılar yaşadı. İnönü kendi döneminde o dönemin başbakanı ile ciddi sıkıntılar yaşadı. Celal Bayar aynı şekilde. Ne zaman ki bu dönemler bitti, geldik Sayın Sezer döneminde aynı ekolden geldikleri halde merhum Ecevit ile bir anayasa kitapçığını fırlatma hadisesi yaşadık. Ertesi gün Türkiye’de ekonominin ne hale geldiğini hatırlayın.

Milyarlarca dolar Türkiye bedel ödedi. Koalisyonların sebep olduğu zayıf hükümetler yüzünden kendini milli iradenin üzerinde gören odaklar ortaya çıktı. Darbeler, muhtıralar, bildiriler ile milletin seçtiği Meclis, başbakan, hükümet devre dışı bırakıldı, yerine vesayet güçleri ikame edildi. 1960 darbesinde milletin seçtiği başbakanı ve bakanları darağacına çıkartmadılar mı? Bugün ‘hayır’ kampanyası yürütenler o gün de darağacı kuranların arkasındaydılar ve buna sessiz kaldılar. Konuşamazlar, cesaretlerini sistemin zayıflığından alıyorlardı.

Farklı yerlerden egemen, güçlerden destek alıyorlardı. 1971 yılında hükümeti istifaya zorlayanların, 1980’de yeniden darbe yapanların, 1997’de bir kez daha hükümet devirenlerin gücü sistemin zayıflığından geliyor. 1994 ve 2001 ekonomik krizlerinin gerisindeki sebep budur.” şeklinde konuştu.

“YAŞANANLARDAN ALDIĞIMIZ DERS İLE YÖNETİM SİSTEMİMİZİ DEĞİŞTİRİYORUZ”
17-25 Aralık darbe girişimini, bölücü örgütün çukur eylemlerini hatırlatan Erdoğan “Şu anda bu çukur eylemlerinde bulunanlar ’hayır’ diyorlar. Kandil, bölücü terör örgütü PKK ‘hayır’ diyor. Şimdi bu ülkemizi bölmek, milletimizi parçalamak isteyen bölücü terör örgütleri ile beraber hareket etmenin izah edilebilir bir yanı olabilir mi? 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında ortaya çıkan belirsizliği hatırlayın. 15 Temmuz darbe girişimini hatırlayın.

FETÖ terör örgütü, Batı’da bu terör örgütünün arkasıda kimler olduğunu görüyoruz. Almanya’da nasıl paslaştıklarını, Hollanda’da Belçika’da, İsviçre’de nasıl paslaştıklarını görüyoruz. Milletimize bu bedelleri ödetmeye kimsenin hakkı yoktur. Tüm bu yaşananlardan aldığımız ders ile yönetim sistemimizi değiştiriyoruz. Türkiye artık zayıf hükümetlerin pençesinde kıvranmasın diye, istikrar ve güven iklimini kaybetmesin diye yönetim sistemini değiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“METNİ DAHİ OKUMAMIŞSIN. YALANLARININ FRENİ YOK”
16 Nisan’da oylanacak olan anayasa değişikliğinin ne getirip, ne götürdüğünün belli olduğunu açıklayan Erdoğan, muhalefetin yalan söylediğini belirterek, “Bunlar felaket yalan söylüyor. Olmayan şeyleri var gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu anayasa değişikliğine, Mecliste onaylanan metni dahi okumaya dahi tenezzül etmemiş bir muhalefet anlayışı ile karşı çıkanlar var. Ana muhalefetin başındaki zat, ‘Cumhurbaşkanı başka partiden, Başbakan başka partiden olursa kavga çıkar’ diyor.

Tamam işte, bizde böyle olmasın diye Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlığı birleştiriyoruz. Metni dahi okumamışsın. Öyle yalanlar, öyle iftiralar ortaya atıyorlar ki, insanın havsalası almıyor. ” açıklamasında bulundu.

 “BUNLAR BÖYLE ŞEYLERİ YAPABİLECEK GÜÇTE, KALİTEDE, KAPASİTEDE DEĞİL”
Anayasa değişikliğine “Hayır” diyenlerin kimler olduğunu anlatan Erdoğan “Bu ‘hayır’cı takım var ya, bunlar kim biliyor musunuz, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapıldığı zaman bu köprüye ‘hayır’ dediler. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Köprüsü yapıldı ‘hayır’ dediler. Hatta denizden gelip Boğaz’da gösteriler yaptılar. Osman Gazi Köprüsü yapıldı ‘hayır’ dediler. 3 yılda 200 milyon civarında yolcu taşıyan Marmaray’a, Avrasya Tüneli’ne ‘hayır’ dediler. 18 Mart Çanakkale Köprüsü’nün temelini attık, bu ara ona ‘hayır’ diyemediler.

Biliyorlar ki artık bu hükümet, bu devlet yapar mı yapar. Bunlarla dalga gezilmez, bunlara ‘hayır’ demeye kalkılmaz. Bunu gördüler. Bunu gördüler. 14 sene içinde yapılan köprüler, tüneller, 19 bin kilometre bölünmüş yollar, barajlar, bütün bunlar bunların hesaplarını alt üst etti. Bunlar bu tür şeyleri yapamazlar, 25 tane havalimanı varken şimdi 59 tane havalimanı var.

Ekonomi, kişi başına milli gelir 3 bin 400 dolarken bugün 11 bin dolara çıktı, bunların hafızası bunları almaz. Delikli kuruşa muhtaç olduğumuz günleri düşünün, memurunun maaşını ödeyemez durumları düşünün, IMF’ye olan borcu düşünün. Geldiğimizde 23,5 milyar dolar IMF’ye borcumuz vardı. 2013, bu borcu sıfırladık. Bunlar böyle şeyleri yapabilecek güçte, kalitede, kapasitede değildi. Merkez Bankamızın döviz rezervi 27,5 milyar dolardı, ama şimdi 120 milyar dolarlara çıktı” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER