Erdoğan: Çocuklarımızı ülkemizde okutamamanın hüznünü yaşadık

Erdoğan: Çocuklarımızı ülkemizde okutamamanın hüznünü yaşadık
By Anadolu Ajansı
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Mevlid-i Nebi Haftası Açılış töreninde katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "21'inci yüzyıl Türkiyesi'nde kendi çocuklarımızı ülkemizdeki üniversitelerde okutamamanın hüznünü yaşadık." dedi

REKLAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlenen 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Açılış töreninde bir konuşma yaptı. 

Gençliği ihmal eden bir milletin istiklalinin tehdit altında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 17 yıldır gençlere büyük önem ve öncelik verdiklerini söyledi. 

"Eğitimden iş hayatına, siyasetten devlet yönetimine kadar her alanda gençlerimizin önünü açmaya, onlara milli bir kimlik ve öz güven aşılamaya çalışıyoruz. En önemlisi de gençlerimizi tekrar medeniyet değerleriyle buluşturacak onlara bu dünyadaki varlık gayelerini hatırlatacak projeler yürütüyoruz." diyen Erdoğan, "Gezi olaylarıyla başlayan ve 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle zirveye çıkan hadiseler bize bu konudaki en küçük bir ihmalin dahi ne büyük sorunlara, sıkıntı ve acılara yol açabileceğini göstermiştir. Bu ülkenin gençliğine yapılacak en büyük kötülük onları hayat damarları olan medeniyet değerlerimizden koparmak olacaktır." ifadelerini kullandı. 

"Asla başaramayacaksınız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış Türkiye maalesef uzun yıllar böyle bir zihniyetin boyunduruğu altında kalmıştır. Allah Allah nidalarıyla vatanlaştırılan bir ülkenin camileri, minareleri tam 18 yıl boyunca ezan-ı muhammediye hasret bırakılmıştır. Bakın şimdi yeniden bu hortlatılıyor. Yeniden bu gündeme getiriliyor. Asla başaramayacaksınız. Benim aziz milletim bir daha o günlere dönmeyecek."

"Kendi çocuklarımızı ülkemizde okutamamanın hüznünü yaşadık"

Erdoğan, gençlerin sağcı-solcu denilerek birbirlerine kırdırıldığını belirterek, "Yüreği vatan ve millet sevgisiyle dolu körpe fidanların umutları çalındı. 21. yüzyıl Türkiyesi'nde kendi çocuklarımızı ülkemizdeki üniversitelerde okutamamanın hüznünü bizzat yaşadık. Ben bunu bir baba olarak yaşadıysam, bunun mücadelesini vermek benim asli görevimdir. Şu anda da bu mücadeleyi veriyorum. Ama Rabbime hamdolsun bu işi aştık" ifadelerini kullandı.

Şimdi de bu işi artık daha ileri taşımak gerektiğini vurgulayan Erdoğan, göreve geldikleri andan itibaren de tüm enerjilerini ülkeyi bu kesif atmosferden kurtarmak için harcadıklarını söyledi.

"Enerjimizi Türkiye'yi özgürleştirmeye harcadık"

Erdoğan, 16 yıldır mesailerinin kahir ekseriyetini Türkiye'yi özgürleştirmek, medeniyet değerleriyle barıştırmak, yokların, yoksulların, yasakların ülkesi olmaktan çıkarmak yolunda kullandıklarına dikkati çekerek, "Hamdolsun şu anda koskoca Almanya'nın üniversitelerinde 3 milyon genç okuyor ama bizim üniversitelerimizde şu anda 8 milyon genç okuyor. Nitelik itibariyle eksiklerimiz yok mu? Var ama onu da 5-10 yıl içinde Allah'ın izniyle aşacağız. Onu da kazanacağız." dedi.

"Her türlü fikrin serbestçe dillendirildiği bir iklimde yaşıyoruz"

Milletin desteği ve dayanışmasıyla tüm bu konularda çok önemli başarılara imza attıklarını ifade eden Erdoğan, bu günü 16 yıl öncesiyle karşılaştırdıklarında her açıdan daha özgür, daha ileri, daha müreffeh bir Türkiye'ye kavuştuklarını gördüklerini anlattı.

Erdoğan 2002'nin Türkiyesi ile 2018'in Türkiyesi'ni karşılaştırdıklarında yasaklardan ziyade özgürlüklerin konuşulduğu, teröre ve şiddete bulaşmadığı sürece her türlü fikrin serbestçe dillendirildiği bir iklimde, böyle bir ülkede yaşadıklarını kaydetti.

Bugün 5 tane millet bahçesi açtıklarını belirten Erdoğan, "Onlarla birlikte millet kıraathanelerini açtık ve gerek millet bahçelerinde, gerek millet kıraathanelerinde oralarda derslerini çalışan, kitaplarını okuyan gençlerimizi gördüm. Rabbime hamdolsun bu daha da gelişerek devam edecektir." dedi.

"Diyanet İşleri siyasi tartışmalara malzeme yapılmamalı"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyareti sonrası siyasi partiler sert tepki göstermişti. 

Bu ziyarete de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığımızı siyasi tartışmaların malzemesi yapma girişimlerini tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum. Diyanet camiamızı üzecek, milletimizle diyanet mensuplarının arasını açacak tartışmaların hiç kimseye bir faydasının olmadığını düşünüyorum." diye konuştu.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Erdoğan'dan Danıştay'a ant tepkisi: Yasa koyucu gibi hareket etmek doğru değil

Erdoğan: İstiklal Marşımız dışında bir ant tanımıyoruz, tanımayacağız

Adalet Bakanı Tunç: Meclis seçimleri yenilerse Cumhurbaşkanı için tekrar adaylık yolu açılır