Erdoğan'dan Müslim açıklaması: Çekya inşallah Türkiye'ye teslim eder

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in, Çekya'da tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "PYD'nin başı yakalandı. Temennimiz odur ki Çekya inşallah bunu Türkiye'ye teslim eder" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gaziantep İl Kongresi'ne katıldıktan sonra Şanlıurfa'ya gitti. Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa İl Kongresi öncesinde dışarıda toplanan partililere seslendi.

PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim'in Çekya'da gözaltına alındığını belirten Erdoğan, "PYD'nin başı yakalandı. Temennimiz odur ki Çekya inşallah bunu Türkiye'ye teslim eder. Ve hak tecelli eder. Bunlar ümmeti böldüler, milleti parçaladılar. İşte onun için bu teröristlerle mücadele ediyoruz. Yoksa Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok" dedi.

'AFRİN YAVAŞ YAVAŞ DÜŞÜYOR'

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Erdoğan, "Kardeşlerim elhamdülillah Afrin yavaş yavaş düşüyor. Şehitlerimiz için sizden birer Fatiha istiyorum. Ve inşallah diyoruz ki, Rabbimizin bize müjdesi var ya. 'Fetih yakındır, öyleyse müjdele diyor.' Şimdi de Afrin'de fethi bekliyoruz. Mücadele gece gündüz sürüyor.

Erdoğan: Eski stadın yerine cami yapacağız, kimse engelleyemezErdoğan: Eski stadın yerine cami yapacağız, kimse engelleyemez

Salih Müslim, Prag'da gözaltına alındıSalih Müslim, Prag'da gözaltına alındı