BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Çanakkale Belediye Başkanı'na konuşma izni yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grubu Başkanvekili Tülay Ömercioğlu'na "konuşma, kes, ahlaklı ol" diye hakaret eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın, 18 Mart törenlerinde konuşturulmayacağını açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na konuştu. Erdoğan, AK Partili Belediye Meclis üyesine saygısızca ifadeler kullanan Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan'ın, 18 Mart törenlerinde konuşturulmayacağını açıkladı. Erdoğan, "Kalkıp da orada bir hanımefendiye sen bu şekilde saygısızlık yaparsan, onu salondan kovarsan, kusura bakma biz de sizi kovulması gereken yerden kovarız" ifadelerini kullandı.

"SAYGISIZLIK YAPTI, HESABINI VERECEK"

Çanakkale'de bir olay oldu. Ciddi bir terbiyesizlik yaptı. Orada bizim meclis üyemize bir bayan... Hani bunlar kadın hakları savunucusuydu. Sesini kes, çık nasıl dersin? Sen bunu mu yaptın. 18 Mart geliyor. Bu belediye başkanını 18 Mart'ta Çanakkale törenlerinde konuşturmayacaksınız. Çünkü oradaki düzenlemenin faili hükümettir, validir. Onun orada konuşma hakkı bir lütuftur. Seçilmişe saygısızlık yaptı, hesabını verecek. Öyle havaalanına gelip bizi karşılamak... Gelme, karşılama bizi. Öyle saygısızlık yaparsan biz de sizi kovulması gereken yerden kovarız. Ana muhalefet lideri bu belediye başkanı için bir söz söyledi mi?" 

NELER YAŞANMIŞTI ?

Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile AK Parti Grubu Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, arasında tartışma yaşanmıştı.

KADIN ÜYEYE SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

AK Parti Meclis Üyesi Tülay Ömercioğlu, söz alarak CHP'nin delege seçimlerinde yaşanan usulsüzlükleri hatırlattı. Seçimlerde sandık görevlisinin 3 kez oy kullanması nedeniyle seçimin iptal edildiğini hatırlatan AK Partili üye, CHP'li başkanın sert tepkisine maruz kalmıştı.

TEHDİT VE HAKARETTE BULUNMUŞTU

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kadın meclis üyesine "konuşma, kes, ahlaklı ol" diye bağırdı. AK Partili kadın meclis üyesinin mikrofonunu kapattıran CHP'li başkan, gelen diğer tepkilere de aynı kabalıkla cevap verdi.
 
AK PARTİ GRUBU TOPLANTIYI TERK ETMİŞTİ

Gökhan'ın mikrofonu kapattırması üzerine AK Parti Grubu toplantıyı terk etmişti.