20 Eylül 2017 17:00

Erdoğan: Hapistekilerin çoğu gazeteci değil, bunlar terörist

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ziyareti için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bloomberg Küresel İş Forumu'nda konuşuyor.

Paylaş

BM zirvesi için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bloomberg TV’nin sorularını yanıtlıyor.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:

ABD'ye Rakka operasyonunda 'ortak' olma teklifinde bulunduklarını da belirten Erdoğan, "Biz bunu ABD'lilere gelin bu işi beraber yapalım dedik. 2 tugayımızı buna da ayırdık. Niçin bir terör örgütüyle işbirliği yaparak başka bir terör örgütüyle mücadele etsin demokrasiyiye inanmış bir ülke. YPG'ye verilen bu silahların yarın öbür gün bize dönmeyeceği ne malum" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile S-400 füzeleri konusundaki görüşmelerin devam ettiğini ifade ederek "Görüşmeler devam ediyor. Yanı başımdaki Suriye'de S-400 varsa ben de S-400'e, hatta S-500'e, S-600'e sahip olmaya çalışırım. NATO'dan istediğimiz silahları alamıyorsak başımızın çaresine bakarız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki tutuklu gazetecilere ilişkin soruya Türkiye’de gazetecilik nedeniyle tutuklu bulunmadığını öne sürerek yanıt verdi. Erdoğan, şöyle dedi: “Hapiste dediklerinizin çoğu gazeteci değil, bunlar terörist. Bunların çoğu bombalamaya, hırsızlığa girmiş. Aralarında bankamatikten para çalarken yakalananlar var. ‘Gazeteciyim’ demekle gazeteci olunmuyor. Yargı makamı bunlarla ilgili kararı veriyor. Çıkması gerekenler varsa bunlar çıkar. Birçoğu ajanlık görevi yapıyorsa…” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'li sanık 'spekülasyon' nedeniyle davaya katılmamış

SONRAKİ HABER

Fed faiz kararını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa