22 Ocak 2021 15:42

Erdoğan: Bazı dostlar diyor ki 'Dükkanlar, şirketler kapanıyor', kapanan falan yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı dostlar, diyorlar ki dükkanlar kapanıyor, şirketler kapanıyor. Kapanan falan yok. Her şey ortada. Birileri buralardan nemalanmak istiyor" dedi.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

Vahdettin Köşkü’nde Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki heyeti kabulünde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'de pandemi döneminde dükkanların, şirketlerin kapanmadığını savundu.

"Türk firmaları kaliteli ürünleri, rekabetçi fiyatları ve güvenilir oluşlarıyla rakiplerine adeta fark atıyor" iddiasını öne süren Erdoğan, şu verileri dile getirdi:

"İhracatta geçen seneyi 169,5 milyar dolar gibi Orta Vadeli Program hedefinin 5 milyar üzerinde bir rakamla kapatmayı başardık. Ülkemizin küresel ihracattaki payı geçtiğimiz yılın ocak-ekim verileri itibarıyla ilk defa yüzde 1'i aşarak yüzde 1,03 seviyesine çıktı. İhracatçı sayımız 87 bin 400'ü aşarken geçen yıl ilk defa ihracat yapan sayımız 18 bin 123 olarak kayıtlara geçti. 2020 yılında kurulan şirket sayısı, salgına rağmen yüzde 20 artarak 101 bin 318'e ulaştı."

Konuşmasını devamında yanına gelen bazı dostlarının "Dükkanlar kapanıyor, şirketler kapanıyor" dediğini aktaran Erdoğan, bunun doğru olmadığını savundu. Erdoğan şunları söyledi:

"Bazı dostlar, bugün de geldi yanıma, diyorlar ki dükkanlar kapanıyor, şirketler kapanıyor. İşte, açıklıyorum rakamı. Kapanan falan yok. Bunlar öyle sıradan şirketler falan da değil, bunlar güçlü şirketler, ihracat yapıyorlar. Her şey ortada. Ama birileri de buralardan nemalanmak istiyorlar."

"YÜKSEK FAİZE KARŞIYIM"

Erdoğan ayrıca "Yüksek faizle ülkemin kalkınacağına inanmıyorum. Bizim arkadaşlar kızıyor biliyorum ama kusura bakmasınlar, eğer ben bu ülkenin Başkanıysam, Cumhurbaşkanıysam, bunu anlatmaya devam edeceğim. Çünkü ben yüksek faizle ülkenin kalkınacağına inanmıyorum. Ekonomide temin edeceğimiz güven ve istikrar sayesinde üzerimizdeki büyük faiz yükünden de önemli ölçüde kurtulacağımıza inanıyorum" dedi.

TOBB VERİLER ERDOĞAN'I YALANLIYOR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) verilerine göre, Türkiye genelinde 2020 yılında yüzde 26,74 artışla 24 bin 136 gerçek kişi ticari (GKT)* işletme kapandı. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı da yüzde 16,44 artışla 15 bin 366'ya yükseldi. Kapanan kooperatif sayısı ise 583 oldu. Aynı dönemde, 14 bin 304 şirket ve 397 kooperatif de tasfiye edildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

* Gerçek kişi ticari işletmeler, "bir kişinin kendi adına ve yalnız başına işlettiği ticari işletme" olarak tanımlanıyor.

ÖNCEKİ HABER

Tarsus Özbal Çelik Boru’da TİS imzalandı, işçiler yüzde 25 zam aldı

SONRAKİ HABER

Buca Belediyesi’nde TİS anlaşmayla sonuçlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...