Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan belediye başkanlarına ince bir ayar geldi. Erdoğan, enkaz edebiyatı yapan belediye başkanlarına seslenerek, “Ben de belediye başkanlığı dönemimde belediyeyi borçla devraldım. Enkaz edebiyatı yapmayın, yeni kaynaklar üretin” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün partisinin büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla AK Parti Genel Merkezi´nde bir araya geldi. Başkanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan´a belediyelerin borç yüklerinden dolayı endişelerini dile getirdi. Toplantıda belediye gelirlerinin arttırılması talep edildi. 31 Mart seçimlerinin ardından göreve başlayan yeni belediye başkanları da Erdoğan´a, AK Partili belediye başkanlarından belediyeleri borçla devraldıklarını iletti.

YENİ KAYNAKLAR ÜRETİN

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı görevine geldiğinde, önceki dönemlerden kalma borçların bulunduğunu belirterek, “Göreve geldiğimizde kendimizi, şehrin üzerine kabus gibi çökmüş devasa sorunlarla ve en az onlar kadar büyük bir borç yüküyle karşı karşıya bulduk. Borçlarımızı sabırla ödedik. Sizler de borçlarınızı bir şekilde bitirin ve yeni projeler üretin. Yeni kaynaklar üretin. Yeni kaynak üreterek bu borçlanma aşılabilir. Vaat edilen projeler yapılabilir. Birçok projeye destekte de bulunacağız” dedi. Erdoğan, bakanlara “Başkanlarımızın getirdiği projelere destek verin” derken, parti kurmaylarına, bütçe görüşmelerinden sonra 2020´ye yeni mevzuatla girilmesi yönünde “İşi sıkı tutun” uyarısında bulundu.

ŞİKÂYETLERİNİZİ İLETİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, borçlanma sıkıntılarında mutlaka Genel Merkez´le iletişim halinde olunmasını da istedi. Erdoğan, “Şikâyetiniz ya da talepleriniz olursa Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı´na mutlaka bildirin” dedi. Erdoğan, ayrıca Kardeş Belediye Projesi´ni de hatırlatarak, uzun yıllar görev yapmış belediye başkanlarının yeni başkanlara yol göstermesi ve teknik destek sağlaması konusunda da talimatlar verdi.