Erdoğan, Akar ve Çavuşoğlu ile AB'yi görüştü

İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nde Dış Politika Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığı toplantıda Doğu Akdeniz, Libya, Dağlık Karabağ ve Suriye'deki gelişmeler ele alındı. Toplantıda ayrıca Avrupa Birliği ile ilişkileri güçlendirecek adımlar da görüşüldü.

F5HABER F5HABER
Erdoğan, Akar ve Çavuşoğlu ile AB'yi görüştü

İstanbul'da bulunan Vahdettin Köşkü'nde bu akşam kritik bir toplantı gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Dış Politika Değerlendirme Toplantısı'nde başta bölgesel konulan olmak üzere Avrupa Birliği ile ilişkiler ele alındı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantıda Doğu Akdeniz, Libya, Dağlık Karabağ ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler değerlendirilirken, Avrupa Birliği ile ilişkileri güçlendirecek adımlar da ele alındı.

Farklı ülkelerle ikili ilişkilerden küresel gelişmelere kadar birçok başlıkta güncel dış politika durumunun değerlendirildiği toplantıda, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi dış politikada da "etkisini artıracak, hak ve menfaatlerini koruyacak, itibarını yükseltecek" adımları, diplomasi ve diyalog yoluyla kararlılıkla uygulamaya devam edeceği vurgusu yapıldı.

Toplantıda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu...

SONRAKİ HABER