20 Ekim 2020 15:28
Son Güncellenme Tarihi: 20 Ekim 2020 16:26

Erdoğan: 5. ve 9. sınıflarda yüz yüze eğitimi 2 Kasım itibarıyla başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "5. ve 9. sınıflarda yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerini 2 Kasım tarihi itibarıyla başlatıyoruz" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında temaslı kişilerin takibinin çok daha sıkı şekilde yapılacağını söyleyen Erdoğan, "Ortaokullarda 5’inci sınıflarda, liselerde 9’uncu sınıflarda yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerini 2 Kasım tarihi itibarıyla başlatıyoruz" dedi. Erdoğan ayrıca "Yerli aşı çalışmalarında 2 hafta içinde insan üzerinde deneme safhasına ulaşacağı görülüyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"ERSİN TATAR'I ŞAHSIM VE MİLLETİM ADINA TEBRİK EDİYORUM"

"Pazar günü KKTC'de yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Ersin Tatar'ı şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Kıbrıs Türklerinin sandıkta ortaya koydukları tercihi Türkiye ile birlikte ortak gelecek kurmanın nişanesi olarak görüyoruz. Rum kesiminin AB'yi de istismar ederek sergilediği, adanın diğer hak sabini yok sayan bencil ve şımarık politikaları bir kez daha Kıbrıs Türkünün iradesine çarparak yerle yeksan olmuştur. Doğu Akdeniz'in tamamını kapsayan siyasi ve ekonomik etki alanı mücadelesinde Türkiye'nin gösterdiği adil ve güçlü duruşa Kıbrıs Türkleri de sahip çıkmıştır. Sayın Tatar'a Cumhurbaşkanlığı görevinde başarılar diliyorum. Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm gücü ve imkanlarıyla Kıbrıs Türklerinin yanında olmaya devam edecektir."

KARADENİZ'DEKİ DOĞALGAZ KEŞFİ

"Fatih gemimizin, Tuna 1 kuyusundaki sondajlarında keşfedilen rezerv miktarı 405 milyar metrekübe ulaştı. Fatih gemimiz, önümüzdeki ay yine Sakarya Gaz Sahası'ndaki Türk Ali kuyusunda sondaja başlayacak. Elimizdeki veriler, Tuna 1 kuyusundaki gibi verimli keşif haberleri alabileceğimize işarete ediyor. Gazın sisteme verilmesiyle milletimiz bu hizmete daha hesaplı ulaşma imkanı elde edecektir."

TÜRKİYE ADETA BİR BARIŞ, HUZUR, GÜVEN VE REFAH ADASIYMIŞ

"Bugün dünyadaki siyasi, ekonomik, ideolojik ve askeri çatışmaların çok önemli bir kısmı çevremizde cereyan ediyor. Türkiye tüm bu fotoğraf içinde istikrarı ve gücüyle adeta bir barış, huzur, güven, refah adası olarak kararlılıkla hedeflerine yürümeyi sürdürüyor.  Hamdolsun tüm saldırıları boşa çıkarmayı, tüm oyunları bozmayı başardık."

"DAHA ÇOK KABUSLAR YAŞATACAĞIZ"

"Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe ilgi alanları, doğrudan ve dolaylı şekilde müdahil olduğu hususlar tabii olarak genişlemektedir. Bu ilginin bir kısmı tarihi, vicdani ve ahlaki duruşumuzdan bir kısmı da üzerimize binen yükerin getirdiği mecburiyetten kaynaklanıyor.

Irak'ın terör örgütlerinin cirit attığı bir haline gelmesine göz yummadık, yummayacağız. Suriye'deki milyonlarca kardeşimizi zalim rejimin ve terör örgütlerinin pençesine terk etmedik, etmeyeceğiz. Libya'da bir darbecinin ülkeyi göz göre göre parçalamasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Doğu Akdeniz'de ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin pervasızca gasbına boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine tüm kalbimizle ve imkanlarımızla destek verdik, vereceğiz. Merkezinde yer aldığımız coğrafyanın bize yüklediği hiçbir sorumluluktan kaçmadık, kaçmayacağız. Bin yıldır vatanımız olarak sahip çıktığımız bu coğrafyadan bizi tasfiye etme hayallerinden vazgeçmeyenlere daha çok kabuslar yaşatacağız. Milletimizin istiklaline ve istikbaline, bayrağımıza, ezanımıza, devletimize, vatanımıza uzanan her eli kıracağız."

TÜRKİYE KRİZLERDEN OLUMLU YÖNDE AYRIŞIYORMUŞ

Ülkemizin yaşadığı kimi sıkıntılara rağmen krizlerden olumlu yönde ayrıştığını izan ve vicdan sahibi herkes kabul ediyor. Girdiğimiz mücadelelerden başarıyla çıktıkça bölgemizle birlikte tüm dünyaya umut aşılıyor, umut veriyoruz. Bu tablo elbette birilerini rahatsız ediyor. Öfkeleri artıyor."

"IŞIKLAR YANIYOR" TARTIŞMASI

"Dışarıdan yapabildikleri her şeyi zaten yapıyorlar. Bunun yanında içeride de kendilerine destek olacak kişiler devşirmeye, yapılar kurmaya çalışıyorlar. Üstelik bunu da açıkça söylüyorlar. Demokrasi dışı yollarla ülkemizde yönetim değiştirme hesabı içine girmişler. Biz ülkemizde darbeler ve vesayet döneminin kapandığını söyledikçe, birileri buna eski Türkiye'nin hastalıklarını hatırlatan imalı hezeyanlarla cevap veriyor. Bunların hepsini de eski devir alışkanlıklarıyla yapılan son çırpınışlar olarak değerlendiriyoruz. Bu ülkede hiçkimsenin vesayeti milli iradenin üzerine çıkartmaya da demokrasiyi tankalrın altında çiğnetmeye de gücü yetmeyecektir. Bunlara kötü bir haberimiz var, destek bekledikleri yerler artık kendi canlarının derdine düşmüş durumdadır, bunu da böyle bilsinler. Bekledikleri somut desteği asla bulamazlar."

"DENETİMLER ETKİN ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLECEK"

"Ulaşım araçları başta olmak üzere çok sayıda insanın bir arada bulunduğu mekanlar ve etkinlikerle ilgili denetimler etkin şekilde sürdürülecek. Özellikle temaslı kişilerin takibi çok daha sıkı şekilde yapılacak."

"YERLİ AŞIDA 2 HAFTA İÇİNDE İNSAN İÇİNDE DENEME SAFHASINA ULAŞILACAĞI GÖRÜLÜYOR"

"Yerli aşı çalışmalarında 2 hafta içinde insan üzerinde deneme safhasına ulaşacağı görülüyor. Dünyadaki aşı çalışmalarının ülkemize uygulanabilirliği hususunda da önemli gelişmeler kaydettik. Bu husustaki somut adımları yıl sonuna atmış olmayı umut ediyoruz. Hedefimiz önümüzdeki bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir."

YÜZ YÜZE EĞİTİM

"Eğitimde yeni bir adım daha atarak ortaokullarda 5’inci sınıflarda, liselerde 9’uncu sınıflarda yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerini 2 Kasım tarihi itibarıyla başlatıyoruz. Halen uzaktan eğitimin sürdüğü diğer sınıflarla ilgili tarihi de gelişmelere bakarak en yakın zamanda kamuoyuna ilan edeceğiz."

1000 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE 'STAR' BURSU

"Lisans seviyesindeki öğrencilerimiz için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK vasıtasıyla kısa adı STAR olan Stajyer Araştırmacı Burs Programını başlatıyoruz. Lisans eğitiminin her seviyesindeki 1000 gencimiz, TÜBİTAK enstitülerinde ya da TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev almak suretiyle bu programdan faydalanabilecek." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li Naci Bostancı "Açık cezaevlerinde salgın izni uzatılabilir" açıklaması yaptı

SONRAKİ HABER

Suruç Aileleri’nin adalet nöbeti 63’üncü ayında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...