Erdoğan: Ahmet Kaya'yı yurtdışına gönderenler...

Malatya'da konuşan Erdoğan, "Bir avuç elitin gönlünü hoş tutmaktan başka mahareti olmayan bir sistem var" dedi. Erdoğan, "Ahmet Kaya gibi bir değeri yurtdışına gitmek zorunda bırakan bu şehir bir daha aynı sıkıntıları yaşamamalıdır" dedi.

Erdoğan Malatya'da katıldığı açılışta konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde: 

"Vesayet odaklarının millete ayar vermeye çalışanların, milletin sırtından para kazanmaya alışmış bir avuç elitin gönlünü hoş tutmaktan başka mahareti olmayan bir sistem var.

Ülke ve millet olarak yeni bir yol ayrımındayız. Türkiye daha önce başlayan Cumhuriyet tarihi boyunca hep bir sistem tartışması yaşamıştır. Tek parti  döneminde milletin iradesi sözkonusu değildir. O zaman CHP vardı. O dönemde siyasi partinin yani CHP'nin il başkanı valiydi. Bunlar bir de demokrasiyi konuşuyor. Bunların demokrasiyle alakası yok. Asıl diktatör bunlar. Bunlar bizim Cumhuriyet tarihimizi gölgelediler.

Hamido gibi bir yiğidi teröre kurban veren, Ahmet Kaya gibi bir değeri yurtdışına gitmek zorunda bırakan bu şehir bir daha aynı sıkıntıları yaşamamalıdır. Öyleyse yapılması gereken ülkenin ihtiyaçlarına, milletin özlemlerine uygun bir yönetim sistemini getirmelidir. Bu sistemin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemidir.

Burun kırdılar, ayakları ısırdılar. Kafa göz yardılar. Nerede oldu bu? Efendim parlamenter demokrasi... İşte orada oldu. Türkiye'nin son iki yılda sahip olduğu yönetim biçiminin bir ismi ve örneği yoktur. Dünyanın hiçbir yerinde ismi yoktur..."

'CHP'LİLERE VE HDP'LİLERE SESLENİYORUM'

Erdoğan'ın konuşmasında "CHP'ye ve HDP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

O görüntüler şu şekilde: