Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ERDEMLİ’YE ADANMIŞ BİR ÖMÜR!

Her gün sitelerimize girdiğimiz rutin haberler dışında, farkındalık yaratmak adına farklı sorular soralım, cevabını alalım istedik. 

Başkan Mükerrem Tollu’nun yerel yönetim anlamında kırmızı çizgileri var. Bir kere, söylemişlerdi de pek alışık olmadığımız için inanamamıştık, kapısı sonuna kadar açıktı. ‘Her zaman mı böyle?’ sorumuza ‘evet’ cevabını alınca şaşırmıştık. Oysa bazıları kapıları söküp atsa da daha modernlerini-yenilerini taktırmış, şov yapar gibi eski başkanın oturduğu koltukları yakmıştı. Ama kapıları hep kapalı kalmıştı. Seçim vaadinde söylenenler geride kalırken, Başkan Tollu’nun kapısı açık, kimse randevu almadan dalıveriyor, derdini, talep ve sıkıntılarını dile getirebiliyordu. Buna şahidim.

“Erdemli ehline emanet” demişti hazırlanan kataloğunda. Ehil olmak ve tecrübe ister demişti de, başka ne isteyecekti. Bu sorumuzun cevabını almak istedik, söyledi de;  “Kendinden, ailenden, çocuklarından, onlarla geçireceğin zamandan fedakârlık gösterip, o işe gönülden bağlı olmayı ister. Planlı bir çalışma ister. İşinin ehli bir belediye başkanı olmak için, önce ben değil, biz diyebilmek gerekir. 7’den 77’ye herkesi düşünebilmek, herkesin taleplerine kulak vermek gerekir. İşinde ehil bir başkan olmak için sınırları aşmak gerekir.  Yönettiği şehirde yaşayan herkesin derdini bilmek gerekir. İşini yaparken belediye başkanı olarak değil, bir belediye başkanından daha fazlasını alacağım diyebilmek gerekir. Kadınıyla-erkeğiyle, yoksulu, zengini, engellisi, yaşlısı ve çocuğuyla bir olmak demektir. İşin ehli bir belediye başkanı olarak, ‘Biz Erdemliyiz’ diyebilmektir bütün mesele. Hep daha fazlasını hedeflemektir. Erdemli rahat olsun, emaneti ehil ellerde!”

LİMON MEMLEKETİNE LİMONATA TESİSİ

Bugün Türkiye’de üretilen limonların yarısından fazlasını Erdemli karşılıyor. Ve ihraç. Bu bakımdan bir limonata tesisi ile üretimin ve markalaşmanın sağlam temelleri atılacak. Yeni projesinde bunlar var Başkan Tollu’nun. Bize; “Erdemli’nin çalışkan ve üretken insanlarının temel geçim kaynaklarından olana limonu, farklı pazarlama kaynaklarına yönlendirmeyi ve limonun kullanım alanlarını artırmayı hedefliyoruz. Bu sayede, ürünlerin daha fazla katma değer yaratmasını, üreticinin teşvik edilmesini ve ilçemiz ekonomisine yeni bir iş kapısı daha kazandırmayı amaçlıyoruz” demişti.

3 dönemdir Başkanlık görevcini sürdüren, birbirinden yararlı,  ilçeyi ayağa kaldıracak projelere ve yatırımlara imzasını atan Başkan Tollu, bu proje için heyecan duyduğunu da saklamıyor.

Aslında Başkan Tollu’nun yeni dönem projeleri o kadar çok ki, bunları zaman içinde sitelerimizde size haber olarak sunuyoruz zaten.

CHP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE UYUM SORUNU YAŞIYOR MU?

Bilindiği üzere, son 31 Mart Mahalli Seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı CHP’ye geçmişti.

“Biz hizmet için buradayız, kimseyle sorunumuz yok!” diyen Başkan Tollu, bu sorumuza şu cevabı verdi: “Ortak paydamız bu ülkeye, şehre hizmet etmek. Memleketimizin huzurunu, barışını, âli menfaatlerini düşünen herkesle uyum içinde oluruz, çalışırız. Partilerin bir önemi yok aslında. Herkesle birleşiriz,  paylaşırız. Sadece vatan hainleri ile memleket düşmanları ile bir arada olamayız. Belediyelerin görev sahası, bütçeleri farklı. Büyükşehir belediyesi kardeşiniz de olsa, size destek vermesi, kaynak aktarması mümkün değil. Zaten böyle bir şey isteyecek durumumuz da yok, çok şükür mali anlamda da güçlü bir yapıya sahibiz. Kimseye ihtiyacımız da yok! Zaten ürettiğimiz her şeyi belediyenin menfaatine dönüştürüyoruz. Ama kimseyle de sorunumuz, uyum problemimiz yok!”

BU YIL ERDEMLİ BASIN GÜNLERİ YOK!

Her yıl geleneksel hale getirdiği basın buluşması bu yıl yapılmayacak. Ekonomik nedenler mi dedim, Başkan Tollu, sezonu, turizm sektörünün sesine kulak verdiğini ileri sürdü. Bilindiği gibi, birkaç senedir çevre illerden gelen basın mensuplarını ağırlamış, yerel basının sorunlarını gündeme taşımış, bu basın buluşmasında önemli siyasetçi-spor adamı ve basın emekçisi yanında bazı akademisyenleri de ağırlayarak, basına verdiği önemi ortaya koymuştu.

Başkan sayın Tollu’ya teşekür edip makamından ayrılıyoruz.

NOT: Bu buluşmanın, bu röportajın oluşmasına katkı veren, birlikteliği sağlayan, bizi yalnız bırakmayan Kültür Müdürü sevgili Adem Arslan’a teşekkür ederiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol