Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! baskan

Bu haber kez okundu.

ERDEMLİ BELEDİYESİ’NDEN AHDE VEFA ÖRNEĞİ

Erdemli Belediyesi, Gaziler Günü dolayısıyla unutulmaz bir programa imza atarak, 230 şehidin eşyalarından oluşan ve 6 gün boyunca Belediye Kültür Merkezinde ziyaretçilere açık olacağı belirtilen serginin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ve Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program; şehit yakınlarının konuşmaları ve ülkenin geleceği için göstermiş oldukları fedakârlıklara istinaden plaket takdimi ile devam ederken, şehitlerin ve devlet büyüklerinin giydikleri ve üzerlerinde taşıdıkları kıyafetlerin sergilenmesi ile tamamlandı. Adeta geçmişe ve yaşanan o anlara gidilen programa; Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca, Erdemli İlçe Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Şahingözlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Erdemli İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Erhan Erdoğan, şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

BABA ÖZALKAN; ‘OĞLUMUN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM’

Programda söz alan Şehit Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu’nun eşi Tansu Köseoğlu, eşinin şehadeti ile yaşadıkları olaylara değinirken, emanetleri bulunan çocuklarından ve onun yetiştirilmesinden sorumlu bulundukları için dik durduklarını ifade etti. Şehit Gökhan Kılıç’ın eşi Hasret Kılıç ise konuşmasında, “Gökhan şehit düşerken biz, üç aylık bebek beklediğimizi bilmiyorduk. Ben en kıymetli emaneti için yani evladım için ayakta durmak zorundayım. Ve o, gidişlerin en güzeli ile aramızdan ayrıldı. Ben eşimle gurur duyuyorum” ifadelerine yer verirken, vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Şehit Musa Özalkan’ın babası Selahattin Özalkan ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Oğlumun vasiyeti üzerine Erdemli’de de bir kreş inşa eden ve bu kreşe oğlumun ismini veren Sayın Başkanımıza çok teşekkür ederim.”

TOLLU; ‘ÜZERİMİZE DÜŞEN HER VAZİFEYİ, BU TARİH ŞUURU İLE YERİNE GETİRECEĞİZ’

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise açıklamasında, "Bizler şehitlerimizin sayesinde bu eserleri yapıyor, onları yaşatmaya çalışıyoruz. Onlar için ne yapsak azdır. Çünkü şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim için bu vatanın bekası için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmişlerdir. Güzel Rabbim, onların şehadetini kabul etsin inşallah. Bu değerlere sahip çıkan bu millet, dün nasıl ki Dünya’nın efendisi olduysa, 21. yüzyılda da Dünya’nın efendisi olacak. Dünya’ya nam veren, Dünya’ya nizam veren, Cenabı Hakkın adaletini Dünya’ya yayan aziz neslin evlatları, bugün de ülkesi için çalışmakta. Biz de üzerimize düşen her vazifeyi, bu tarih şuuru ile yerine getireceğiz. Bugün buraya gelen tüm şehit yakınlarımıza ve gazilerimize minnet ve şükran duygularımı iletmek istiyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol