Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek Devlet Hastanesi yoğun çalışıyor

Erdek Devlet Hastanesi yoğun çalışıyor

2 pratisyen doktor takviyesi

İçinde bulunduğumuz yaz döneminde Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi´ne doktor takviyesi yapıldı. Hâlen hastanede 7 uzman hekim görev yapıyor. Bu hekimler 2 dahiliye, birer anestezi, aile hekimi uzmanı, çocuk hastalıkları, genel cerrahi ve kadın doğum branşlarından oluşuyor. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, hastanede görevli 5 pratisyen hekime takviye olmak üzere içinde bulunduğumuz yaz ayları için 2 pratisyen hekim takviyesi daha yaptı.
Erdek Devlet Hastanesi´nde şu anda birer eczacı, diyetisyen, psikolog, 35 hemşire ve 10 ebe hizmet verirken, 2 toplum sağlığı teknisyeni, 2 anestezi teknikeri, 2 laboratuvar teknisyeni, 5 röntgen teknisyeni, 3 ATT(Acil Tıp Teknisyeni), 2 diyaliz teknisyeni görev yürütüyor.
Adalardan gelen hastalar da dahil olmak üzere yoğun bir hasta trafiğinin yaşandığı hastanede yaz aylarında günlük poliklinik sayısı 600, acil poliklinik sayısı ise 200-300 dolaylarında seyrediyor.
Hastanede, kışın 5 olan hemodiyaliz cihazının sayısı yaz aylarında 10 olarak hastalara hizmet veriyor. Bu cihazlardan kışın ortalama 15 böbrek hastası yararlanırken yazın bu sayı 45-50´yi buluyor. Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli