Erçiş Belediyesi'ne kayyım atandı

Erçiş Belediyesi'ne kayyım atandı

Erçiş'in gözaltındaki HDP'li Belediye Başkanı Yıldız Çetin, İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alındı. Yıldız'ın yerine kaymakam kayyım olarak atandı.

HDP’li belediyelere yönelik kayyım atama uygulaması devam ediyor. Son olarak Van’ın Erçiş’te HDP’li Belediye Başkanı Yıldız Çetin’in yerine Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, kayyım olarak görevlendirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Çetin’in, Van 4 ve 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’tan yargılandığı belirtildi.

Çetin hakkında ayrıca Van ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘silahlı örgüte üye olmak’ iddiasıyla başlatılan soruşturma sürecinin devam ettiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
“Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin, hakkında devam eden adli işlem süreçleri ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2019/1319 sayılı soruşturma dosyası kapsamında gözaltına alınmış olması göz önünde bulundurularak anayasanın 127. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47. maddelerine istinaden Bakanlığımızın 21 Ekim 2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanununun 45’inci maddesi uyarınca yine Belediye Kanunu’nun 46’ncı maddesi kapsamında Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu Erciş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.