Pazar Esnafının Sevgisiyle Büyüyor Pazar Esnafının Sevgisiyle Büyüyor
 Erbakan Haftası dolayısıyla Yalova Halk Eğitim  Merkezi Konferans Salonu’nda Prof.Dr.Necmettin Erbakan fotoğraf sergisi ve ardından konferans düzenlendi.

Erbakan ve İslam Birliği konulu konferansa konuşmacı olarak Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tanıtma Başkanı Atik Ağdağ da katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Celal Korkmaz, vefatının dördüncü yılında Milli Görüş lideri Merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın, tüm insanlığın saadeti için yaptığı çalışmaları bir kez daha minnetle yâd ettiklerini belirtti. Korkmaz, “Erbakan hocamız, cihad şuurunu zihinlerimize öylesine nakşetti ki, Siyonistlerin ve işbirlikçilerin oynadığı oyunlar, suya yazı yazmak gibi kalacak. Her Milli Görüşçü ibadetlerin zirve noktası olan Allah ve Resûlü yolunda cihad etmeyi düğün bayram coşkusu ile yapmaya devam edecek. Milli Görüş’ün yetiştirdiği her şuurlu genç;  Patani’de evsiz barksız kalmış kardeşlerinin, Filistin’de özgürlük mücadelesi veren yiğitlerin, Afrika’da açlıktan ölen çocukların dertleri ile dertlenmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa Balta ise konuşmasında;  “Milli Görüş hareketinin kurucusu ve lideri olan Erbakan hocamız, ömrünü insanlığın barış, huzur, refah ve saadeti için vakfetmiş bir dünya lideri idi” ifadelerini kullandı.Balta, “Genel ve özel birçok toplantısına iştirak etmiş, kendisi ile çalışma imkânı bulmuş bir Milli Görüş neferi olarak, kendisinden daima tüm insanlığın saadeti için çalışmak zorunda olduğumuzu öğrendik. Ve o bu öğütlerini hayata geçirmek üzere İslam Biriliğini kurmak fikrinin ilk aşamalarından biri olan D8’leri kurmuş ve bu oluşumu 20.yüzyılın 21.yüzyıla armağanı olarak takdim etmişti. Zira amaç suni gündemlerle aldatılan insanlığı, sahip olduğu yüksek ahlaki değerlere ulaştırarak, tüm haklarını kendisine teslim etmek sureti ile hak ettiği adil bir dünyada yaşamasını sağlamaktı.Bugün bu fikirlerin ne kadar önemli ve acilen hayata geçirilmesi gerektiğini bir kez daha yakından müşahede ediyoruz. Dünyaya ve özellikle İslam coğrafyasına baktığımızda zulüm, kan ve gözyaşının hâkim olduğunu görmekteyiz. Ve artık öyle bir aşamaya gelindi ki; Haçlılar yerine Müslüman ülkelerle biz savaşacağız. İslam coğrafyası bu halde iken ne hükümetimiz, ne muhalefetimiz bu en önemli konuya gereken değeri vermemekte.İşte bu nedenlerle Erbakan’ı anlamaya ve yaşamaya mecburuz.Vefatının dördüncü yıldönümünde kendisine bir kez daha yüce Allah (c.c.)’tan rahmet dilerken, niyaz ederim ki; Allah (c.c.) milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa O’nun arzu ettiği gibi huzur, barış, selamet, refah ve saadetli bir hayat dilerim” dedi. Genel idare kurulu Mustafa Balta’nın ardından  kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcısı Tanıtma Başkanı Atik Ağdağ, ‘Erbakan ve İslam Birliği D-8 konferans verdi.

Editör: TE Bilişim