""

Erasmus Değişim Programıyla 20 yabancı genç Türk sporlarını tanıdı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 17:40

Erasmus Değişim Programıyla 20 yabancı genç Türk sporlarını tanıdı

Sorgun Gençlik Derneğinin hazırlamış olduğu Erasmus Plus Gençlik Değişimleri programı kapsamında “Haydi Spor Yapalım” isimli Proje kapsamında 20 yabancı genç Türk spor dallarını tanıdı. Proje kapsamında Yunanistan, İtalya ve Polonyalı gençler Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Erasmus Değişim Programıyla  20 yabancı genç Türk sporlarını tanıdı
Son Güncelleme :

21 Ekim 2017 - 7:00

Kendi ülkelerinde de sporla ilgilenen ve bunun üzerine eğitim alan 20 yabancı genç, Basketbol, Voleybol, Badminton ve Ata Sporu olan okçuluk tanıtıldı.
Rıza Kayaalp Spor Salonunda Basketbol oynayan gençler, oynanan maçın ardından Gençlik Merkezini ziyaret etti. Gençlik Merkezini ziyaret eden gençlere bakanlığın ve gençlik merkezinin projeleri, faaliyetleri ve etkinlikleri hakkında bilgi verildi. Okçulukla tanışan gençler, spora badminton ve masa tenisi ile devam etti. Spor sonrasında gençlere çay ikramında bulunuldu.
Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, Proje Sorumlusu Fatma Ekinci, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Projemiz kapsamında 13-20 Ekim 2017 tarihleri arasında 8 gün boyunca Türkiye, Polonya, İtalya ve Yunanistan olmak üzere 4 ülkeden 25 katılımcı ile birlikte farklı sportif faaliyetler ve ilimiz ve ilçemizdeki birçok kurumla işbirliği yapıyoruz. Günümüzde teknolojinin gelişimiyle özellikle bilgisayarın hayatımıza girmesiyle birlikte en büyük sorunlarından biri olan hareketsizlik, gençlerin evlerine, odalarına kapanıp pasif bir yaşam tarzı benimsemelerine sebep olmaktadır. Teknoloji bağımlılığının artması gençleri toplumdan uzak, kendi bireysel dünyalarında yaşamalarını teşvik eden bu hayat tarzı, gençlerin sosyal uyum konusunda sorunlarla karşılaşmasına, içine kapanık, utangaç, toplumun bir parçası olamayan bireylerin yetişmesine sebep olmaktadır. Bu projeyi hazırlamamızdaki en önemli amacımız, sporla gençlerin sosyalleşmesine yardımcı olmaktır. Çünkü spor insanlara kişisel ve sosyal bir kimlik kazandırmaktadır. Bir sosyalleştirme aracı olan spor, ayrıca insanları birleştirici özelliği sayesinde dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı olmadan kalabalıkları bir araya getirebilmekte, gerilim ve çatışmanın sınırını aşarak insanlar ve toplumlar arasında iletişimin kurulmasını sağlamaktadır. Sporun birleştirici özelliği ile gençler arasında hoşgörü ve dayanışma duygusunu pekiştirmeyi ve gençlerin sorumluluk duygularının gelişmesini sağlamaktadır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.