Episkoposların Eçmiadzin temasları Perşembe başlayacak

Episkopos Maşalyan, Patrik Genel Vekili Ateşyan ve Almanya Ermenileri Ruhani Önderi Bekçiyan, Ermenistan’daki Eçmiadzin’de Tüm Dünya Ermenileri Katolikosu Karekin II ile bir araya geliyor. Temasların Perşembe öğle saatlerinde başlaması bekleniyor.

Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Sahak Maşalyan’ın istifasının ardından başlayan Patriklik seçimi krizinde gözler, Ermenistan’daki Eçmiadzin’de Tüm Dünya Ermenileri Katolikos’u Karekin II ile yapılacak temaslara çevrildi. 

Episkopos Maşalyan, Patrik Genel Vekili Ateşyan ve Almanya Ermenileri Ruhani Önderi Bekçiyan’ın katılacağı temasların Perşembe öğle saatlerinde başlaması bekleniyor.

Maşalyan’ın istifasının ardından, tüm vakıf  yöneticileri ile toplum temsilcilerinin katılacağı bir toplantı düzenlenmiş ancak 16 Şubat günkü bu toplantı öncesinde bir grup vakıf yöneticisinin Ateşyan ve Maşalyan ile bir araya gelmesiyle bir protokol hazırlanmıştı. Toplantıyı bekleyen diğer yöneticiler ve toplum temsilcilerinin büyük tepkisiyle karşılanan bu protokolde Değabah (kaymakam) atanması ve Müteşebbis Heyet oluşturulması kararlaştırılmış ancak Ateşyan’ın seçime kadar Patrik Vekilliği görevini sürdürmesi konusunda mutabık kalınmıştı. Bu mutabakata Eçmiadzin’deki Tüm Dünya Ermenileri Katolikosu Karekin II’den de itiraz gelmiş; Maşalyan, Ateşyan ve Bekçiyan’ın bir dizi temaslar için Eçmiadzin’e davet edilmesi kararlaştırılmıştı.  

OKUMAK İÇİN TIKLAYIN: Patrik seçiminde kaos büyüyor

Salı günü yapılması planlanan temasların  23 Şubat Perşembe  gününe ertelendiği öğrenildi. Temasların öğle saatlerinde başlaması bekleniyor.   

Kategoriler

Toplum Kilise

Etiketler

Patriklik seçimi


Yazar Hakkında