Enrico Macias’ın yaşam öyküsü artık Türkçe

Dünyaca ünlü sanatçı Enrico Macias’ın, hayat hikâyesini anlattığı ‘Sevinçlerim Gözyaşlarım’ kitabı, Türkçe olarak yayınlandı

Sanat
14 Şubat 2018 Çarşamba

Enrico Macias’ın çok beğenilen hayat hikâyesi Türkçe olarak ‘Sevinçlerim ve Gözyaşlarım’ adıyla çıktı. Enrico Macias, Cezayir’deki çocukluk günlerinden dünya starı olduğu ana kadar her ayrıntıyı anlatan kitapta özellikle ailesinin İspanya’dan Musevi olduğu için kovulduktan sonra Osmanlı imparatorluğu tarafından himaye edildiğini, bu şekilde hayatlarını kurtardıklarını da paylaşmış. Macias’ın, kendisi için “Ben zaten köken olarak Osmanlıyım” dediği sözleri de kitapta yer alıyor.

Eserde yer alan başka ilginç bir bölüm ise Kızılhaç Balosu’nda Grace Kelly tarafından sahneye çıkmak için teklif alması. Kitapta bu ve bunun gibi birçok anekdot bulunuyor. Ayrıca Türkiye’de 1963 senesinde Ankara Radyosu’nda ‘Eyfel’den Müzik’ programıyla meşhur olduğunu anlatan sanatçı, altı ay sonra Türkiye’ye geldiğinde daha önce kırılmamış bir rekoru kırıyor. Büyük sinemada aynı gün arka arkaya iki konsere, gece de Ankara Palas’ta Ankara sosyetesine konsere çıkıyor. Böyle bir ilgi böyle bir rekor Türkiye tarihinde olmamış. En son Ajda Pekkan’la otuz bin kişi karşısında Hipodrom’daki konserini ve 50. yılını anlatıyor. Kitapta  Enrico Macias’ın Türkiye’ye karşı çok vefalı olduğu birçok hikâyeden hissediliyor.