Enis Berberoğlu evine gönderildi

Enis Berberoğlu evine gönderildi
Gazeteci Barış Yarkadaş, dün milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, koronavirüs tedbirleri kapsamında ev iznine gönderildiğini ifade etti.

Daha önce 19 ay hapis yatan Berberoğlu, dün tutuklanmasının ardından kapalı cezaevine konuldu. Bugün açık cezaevine sevk edilen Berberoğlu, 31 Temmuz'a kadar açık cezaevleri kapalı olduğu için koronavirüs tedbirleri kapsamında evine gönderildi.

Barış Yarkadaş Halk TV'de yayınlanan Taksim Meydanı programında duruma ilişkin ayrıntıları açıkladı:

"Akşam saatlerinde Enis Berberoğlu'nun avukatı Yiğit Acar, Ümraniye L Tipi cezaevine başvurarak koronavirüs kapsamında açık cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüler için uygulanan tahliye iznini istedi. Cezaevi idaresi, Avukat Acar'ın verdiği bu dilekçeyi işleme koydu ve 31 Temmuz 2022 tarihine kadar açık cezaevinde kalan tüm tutuklu ve hükümlülerin bu süreyi evlerinde geçirebileceğine ilişkin kararı da buna ekleyerek Enis Berberoğlu'nu cezaevinden tahliye etti.

Enis Berberoğlu şu an evinde, eşi ve kızıyla 24 saatlik hasretini gideriyor. Bu gece Enis Abi doğum gününü kutlayacak ailesiyle."

 

Etiketler :