Niğde Sakatlar Derneğinin ‘Engelsiz Niğde’ projesi Ahiler Kalkınma Ajansından hibe aldı.

Niğde Valiliği ve Avrupa Gençlik Eğitim ve Spor Derneği (AGES-DER) ortaklığında yapılan ve Sakatlar Derneği Niğde Şubesine ait olan “Engelsiz Niğde” Projesi Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından desteklenerek hibe sözleşmesi imzalandı.

Projenin dezavantajlı grupların sosyo-ekonomik hayata entegrasyonunun sağlanması ve bu gruplara yönelik sosyal girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla gerçekleşen projenin süresi 12 ay olup bütçesi 103 bin 820 TL olduğu bildirildi.

Proje kapsamında yaşları 18 ila 60 arasında değişen ve Niğde İli sınırlarında ikamet eden 60 fiziksel engelli bireye web tasarım, grafikerlik meslek edindirme eğitimleri ile birlikte müzik ve spor eğitimleri verilecektir. Bu sayede hedef kitlenin meslek sahibi olurken sosyo-kültürel olarak da geliştirilmesi sağlanacak.

Engelli vatandaşlara verilecek müzik eğitimi ile müzik grubu kurulacak ve bu grubun geniş topluluklar önünde konser vermesi ile de engelli bireylerin topluma entegrasyonu sağlanmış olacaktır. Ayrıca proje kapsamında engelliler için spor faaliyetleri yapılacak ve engelli bireylerin motivasyon, özgüven gibi duyguları artırılmaya çalışılacak.

Engelsiz Niğde Projesinin hayata geçirilmesi ile toplumda engelliler ile ilgili önyargıların kırılması, farkındalık yaratılarak insanların engelli bireyler hakkındaki bilgi ve bilinç düzeyinde artış sağlanması hedefleniyor.

Buna ilaveten, Proje eğitim faaliyetleriyle birlikte proje sonunda “Niğde İli Engelli Bireylerin Sosyo- Ekonomik Entegrasyonu İl Eylem Planı 2015-2023” hazırlanacağı ve bununla engellilerin sorunlarına kamu ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde uzun vadeli ve kalıcı çözümleri getirecek politikalar ve yol haritası oluşturulacak.

Editör: TE Bilişim