Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda İl Müftü Vekili Mehmet Güneş, Cenab-ı Allah’ın insana vermiş olduğu bir engelin dinimize göre engel sayılmadığını dile getirerek, "Çünkü engelin tanımı yapılırken, insanı eşit olanından daha düşük seviyeye indirecek bir şey olarak tanımlanır. Oysa Allah’ın insandan fiziki olarak aldığı göz, kulak, el, ayak, insanın manevi olarak mertebesinden, mevkilisinden hiçbir şey azaltmaz. Tam tersi yükseltir. O halde bu şekildeki insanlara engelli muamelesi yapılmamalıdır"' dedi.

TEKLİFLER VERİLDİ

Toplantıda Engellilerin Camilere erişilebilirliği, dini bilgileri edinme, islâmı sahih kaynağından öğrenme, ilmi ve manevi gelişmelerini sağlamak, topluma katılımlarını sağlayacak faaliyetlerin neler olacağı hususlarında teklifler ve değerlendirmeler yapıldı. Engelliler ve aileleri ile ilgili dini ve manevi alanlarda bilgilendirme, yönlendirme ve danışmanlık faaliyetlerinde bulunulması konularında proje ve teklifler sunuldu.

FAALİYETLER ANLATILDI

Yapılan istişare toplantısında Diyanet İşleri başkanlığı ve Gaziantep İl müftülüğünün engelliler alanında bu ana kadar yapılan faaliyetler anlatıldı. Gaziantep İl Müftülüğü olarak Gaziantep'te faaliyet gösteren engelli derneklerine Metropol ilçelerimizde olmak üzere görme işitme bedensel zihinsel engelliler için fiziki şartları öğrencilerin durumlarına uygun ihtiyacı karşılayacak şekilde sınıflar ve kurslar açılması hususlarında öneriler yapıldı. HABER MERKEZİ